Συνάντηση είχε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον εντεταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κοινοβουλευτικό υφυπουργό στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Χανς-Γιοάκιμ Φούχτελ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και αναζητήθηκαν τρόποι εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, η οργάνωση συναντήσεων ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και η δυνατότητα ίδρυσης υποκαταστήματος γερμανικής τράπεζας στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να στηρίξει τις επενδύσεις στην περιοχή.

Ο κ. Φούχτελ συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βάλτερ Στέχελ, τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στην Κομοτηνή κ. Σταμάτη Κουρούδη και από μία ομάδα Γερμανών και Ελλήνων επιχειρηματιών και θεσμικών φορέων.