Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο νέες πράξεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης στους Δήμους Αρριανών και Ξάνθης, συνολικού προϋπολογισμού 2.783.377,78 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.

Συγκεκριμένα, με την πρώτη πράξη «Προμήθεια Συστήματος Βελτίωσης, Εκσυγχρονισμού Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης, Διασφάλισης Ποιότητας και Επάρκειας Νερού Δήμου Αρριανών», προϋπολογισμού 1.487.504 ευρώ, θα γίνει εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ανίχνευσης των διαρροών του δικτύου. Πρόκειται για ένα σύστημα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού που θα συγκεντρώνει πληροφορίες από όλες τις εγκαταστάσεις ύδρευσης σε ένα κέντρο ελέγχου και θα δίνει έτσι τη δυνατότητα επίβλεψης του δικτύου.

Με τη δεύτερη πράξη «Ολοκλήρωση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Πετροχωρίου», προϋπολογισμού 1.295.873,78 ευρώ, θα γίνει πιο σωστός σχεδιασμός του δικτύου και θα τοποθετηθούν νέοι αγωγοί συνολικού μήκους 10.050 μέτρων. Με τις παρεμβάσεις το δίκτυο θα έχει καλύτερη λειτουργικότητα, θα διαθέτει επαρκή αριθμό βρόχων και βανών και θα είναι πιο ευέλικτο όταν χρειάζεται να απομονωθούν κάποια τμήματά του για συντήρηση και επισκευή. Το νέο δίκτυο θα εξυπηρετεί όλη την περιοχή του οικισμού Πετροχωρίου και θα καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες του πληθυσμού για τα επόμενα 40 έτη.