Σε ανακοίνωση του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, που υπογράφει ο Διευθυντής Γ. Αργυρόπουλος, αναφέρεται:

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελληνίως εξεταζόμενων μαθημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με το ισχύον ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αποτελούν το «εισιτήριο» των τελειόφοιτων και απόφοιτων για την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οφείλουμε  κατ’ αρχή ένα μπράβο σ’ όλους τους μαθητές μας οι οποίοι έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μια δοκιμασία επίπονη και ψυχοφθόρα, και να συγχαρούμε τους μαθητές μας οι οποίο πέτυχαν καλές επιδόσεις τέτοιες που θα τους δώσουν μια θέση στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Ξεχωριστά όμως συγχαίρουμε τους μαθητές μας: ΤΡΙΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗ  ΕΥΑΓΓΕΛΟ και ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, οι οποίοι  έχουν άριστη επίδοση και πρώτευσαν στις ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τους μαθητές  ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ και ΡΟΥΣΣΟ  ΙΩΑΝΝΗ, οι οποίοι έφεραν επιδόσεις κοντά στο άριστα και είναι οι πρώτοι του σχολείου μας για τις ΘΕΤΙΚΕΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ. Τους μαθητές  ΧΑΤΖΗΚΟΣΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟ και  ΣΟΛΔΑΤΟΥ  ΙΩΑΝΝΑ, οι οποίοι έφεραν επίσης επιδόσεις σχεδόν άριστα και είναι οι πρώτοι του σχολείου μας για τις ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.  Και τον ΤΣΟΜΛΕΚΤΣΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ πρώτο του σχολείου μας για τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι όλοι πρέπει να υποβάλλουν το ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ έως τις 14-07-2017, διότι κάποια Σχολή πιθανόν τους περιμένει και θα είναι επιβράβευση των κόπων τους. Καθώς επίσης και ότι πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία, για όλους τους μη ικανοποιημένους σχετικά με το στόχο που έθεσαν, αρκεί με ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση να ακολουθήσουν «το άστρο τους».