Ο πρώην επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό, βρέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, στην οποία συμμετέχει ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης. 

Ο Βουλευτής Ξάνθης εξέτασε το μάρτυρα στην Επιτροπή ενώ στις ερωτήσεις του, έδωσε βαρύτητα στα οικονομικά δεδομένα του Νοσοκομείου, τα δάνεια και τις σχέσεις του ιδρύματος με το Ερρίκος Ντυνάν. Κυρίως αν η πληστηριασμός του Νοσοκομείου ήταν μονόδρομος, όπως παρουσιάστηκε από κάποιους, ενώ οι απαντήσεις που Β. Στεργίου κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση με επισημάνσεις πως το οικονομικό αδιέξοδο προέκυψε από τις δωρεάν νοσηλείες vip προσώπων και την κακή διαχείριση.

Ο Βασίλης Στεργίου είχε διοριστεί το 2011, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου στο ΔΣ (κατέχοντας τη θέση του αντιπροέδρου) του «Ερρίκος Ντυνάν» ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο. Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν διαμάχες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτών της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.