Σεμινάριο για το φύλο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα μέσα ενημέρωσης διοργάνωσε στις 28 – 30 Ιουνίου στη Θεσ/νίκη η Συμβίωση – Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Το σεμινάριο έγινε υπό την αιγίδα της Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και υποστηρίχθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτικής. Συνεργάζεται επίσης η Ένωση Δημοσιογράφων Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας.

Παρούσα η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 

Συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Jørn Eugene Gjelstad, η εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον πληθυσμό (UNFPA) Azra  Sehic, πανεπιστημιακοί και ερευνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μέλη κοινοτήτων και πρωτοβουλιών, δικηγόροι, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, ιδρύματα, εκπρόσωποι αρχών όπως ο Συνήγορος του πολίτη, άνθρωποι των ΜΜΕ, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου διερευνήθηκαν πρότυπα, μηχανισμοί και καινοτόμες πρακτικές ως προς τη θέσπιση και λειτουργία θεσμών και δομών, αξιολογώντας και αναπτύσσοντας τη νέα νομοθεσία, ανταλλάσσοντας ελπιδοφόρες πρακτικές, ευαισθητοποιώντας και μεταφέροντας γνώση και δεξιότητες, τυπικά και άτυπα δίκτυα.