Δέκα ιστορίες με φόντο την πόλη της Ξάνθης και τους ανθρώπους της, είναι το απόσταγμα της πρώτης ολοκληρωμένης συγγραφικής δουλειάς της ομάδας Δημιουργικής Γραφής της ΦΕΞ.

Το βιβλίο, με τίτλο  ‘Πληροφορίαι Εντός’- κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Μέθεξις’ – είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς μιας εξαιρετικά δεμένης ομάδας που ξεκίνησε να μυείται στην τέχνη της δημιουργικής γραφής, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια , υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Παππά.

Παρουσιάζεται από τους δημιουργούς του, τα μέλη της ομάδας , με τη συνδρομή της θεατρικής ομάδας της ΦΕΞ, η οποία θα παρουσιάσει δραματοποιημένα αποσπάσματα των ιστοριών. Το ραντεβού με τους συμπολίτες /σες δίνεται στην πανέμορφη αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 19:00.

Τα μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής , κ. Μαρία Μούτσιου και κ. Βασίλης Μπάτζιος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εξήγησαν την μεθοδολογία μέσω της οποίας λειτουργεί η δημιουργική γραφή, η τέχνη δηλαδή να βρίσκει, να γεννά κάποιος ιδέες και να τις οργανώνει, αναφέρθηκαν στην ομάδα και στον δάσκαλο τους και κάλεσαν τους συμπολίτες/σες στην παρουσίαση του βιβλίου τους.