Η ξανθιώτισσα δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Θεοδώρα Αυγέρη απέσπασε διεθνή διάκρισβη με τη βράβευσή της στην Τιφλίδα της Γεωργίας το βραβείο «Georgian Diaspora Awards 2017» στην κατηγορία «Foreign Friend of Georgia».

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 συγκαταλέγεται στις προσωπικότητες από τον χώρο των επιστημών, της διπλωματίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού που βραβεύονται για τη συνεισφορά τους, από τον δικό τους τομέα δουλειάς και ευθύνης, στην ανάδειξη της θετικής εικόνας και συνεισφοράς της Γεωργιανής Διασποράς στις χώρες υποδοχής.

Η Θεοδώρα Αυγέρη καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διαδρομής της- και ιδίως με την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Μητρόπολη του Κόσμου»- ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό ζήτημα, αναδεικνύοντας τις πτυχές της ζωής και της προσπάθειας των μεταναστών που καταφθάνουν από άλλες χώρες στην Ελλάδα. Η ενασχόλησή της με τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό της Γεωργιανής διασποράς στην Ελλάδα, της απέδωσαν τον τίτλο ««Foreign Friend of Georgia».

Η τελετή της απονομής του βραβείου θα γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Τα «Georgian Diaspora Awards 2017» αποτελούν επισφράγισμα της συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας με το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου ENIGMMA( “Enhancing Georgia’s Migration Management) γα τη διαχείριση των Γεωργιανής μετανάστευσης.