Το Δήμο Ξάνθης και το Youth Lab επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ συνάντησε το Δήμαρχο  Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλο στο Δημαρχείο.  
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Goeffrey Pyatt για θέματα αναπτυξιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα του Δήμου, αλλά και για την τουριστική προοπτική της περιοχής.

Ο κ. Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό και την έντονη εθελοντική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Xanthi Youth Lab, το οποίο μέχρι και το έτος 2017 κατέχει την 1η θέση ανάμεσα σε αντίστοιχες δομές σε επισκεψιμότητα και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο Χ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Πρέσβη για την δημιουργία του Xanthi TechLab, το οποίο στεγάζεται σε χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τονίζοντας τη σημασία που έχουν αυτές οι υποδομές για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης.Στη συνέχεια επισκέφθηκαν όλοι μαζί τον συγκεκριμένο χώρο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, όπου είχαν συνάντηση με φοιτητές που εκπροσωπούν φορείς, ομάδες τεχνολογίας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Πρέσβης κατά την αποχώρησή του, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ξάνθης, δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή