Οι αγώνες special Olympics αφορούν αθλητές-παιδιά με αυτισμό και νοητική στέρηση. Ειδικότερα στο άθλημα του badminton οι αγωνιστικές συναντήσεις παίρνουν και την μορφή «unified», καθώς αγωνίζονται μαζί με αθλητές των special και άλλοι συναθλητές χωρίς προβλήματα, στα πλαίσια κοινωνικής ενσωμάτωσης, ένταξης και συνεργατικής ολοκλήρωσης.
 
Πρόσφατα η Special Olympics Hellas διοργάνωσε στην Αθήνα αγώνες badminton προκειμένου να επιλεγούν αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους special Olympics που θα γίνουν στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε δύο χρόνια. Καθοριστική υπήρξε η συμμετοχή των Ξανθιωτών Παπαδόπουλου Ι., Ταμαμίδη Χ. και Απτουλά Μ., καθώς στον τελικό απολογισμό μέτρησαν 3 χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους.
Το σημαντικότερο κατόρθωμα υπήρξε η «ισότιμη» συμμετοχή με «υγιείς» αθλητές και η χαρά της επαφής και συναναστροφής, δίνοντας αίσθηση σεβασμού, ισότητας και αποδοχής. Οι αθλητές του ΑΡΙΩΝΑ θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα πλέον για «διεθνείς εμφανίσεις», ενώ ακόμη καλύτερα είναι τα πράγματα για τους αντίστοιχους παίκτες με αναπηρικό αμαξίδιο που προπονούνται στο τμήμα badminton του ΓΑΣ Αρίων, καθώς –εκτός απροόπτου – θα στελεχώσουν την 1η Ολυμπιακή ομάδα παρα –badminton για να συμμετάσχει στην επερχόμενη παραολυμπιάδα του Τόκυο.
Με αυτές τις επιτυχίες ο Αρίωνας κλείνει μια καθόλα πετυχημένη χρονιά στην Ξάνθη, έχοντας μετρήσει μετάλλια, διακρίσεις, πανελλήνιες και βαλκανικές συμμετοχές. Τα εύσημα αποδίδονται και στον προπονητή του συλλόγου Χ. Ιορδάνου που καταφέρνει να συνδυάζει τις προπονητικές γνώσεις και ικανότητες με την σύγχρονη παιδαγωγική αντίληψη στην αντιμετώπιση των παιδιών ΑμεΑ σε συνεργασία με εξειδικευμένους παιδαγωγούς.Στην ίδια κατεύθυνση συνεισφοράς κινείται και η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης (με όλες τις απαραίτητες συνθήκες που το χαρακτηρίζουν) που αναδεικνύονται πολύτιμο στήριγμα στην Ξανθιώτικη προσπάθεια.