Ασφαλτοστρώσεις δρόμων σημαίνουν προεκλογική περίοδο, επεσήμαναν αρκετοί εντός και εκτός μικροφώνου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη. Αυτή είναι η εκτίμησή τους για το ύψος αλλά και την -ευέλικτη-  μέθοδο που επιλέγεται για τις συντηρήσεις δρόμων. Άρα οι αντιπολιτευόμενοι θεωρούν ότι η δημοτική αρχή επιβεβαιώνει τα σενάρια για εκλογές ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, την άνοιξη του 2018.

Πάντως εντύπωση προκάλεσε η απάντηση που πήρε ο Α. Κυριακίδης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Θ. Ηλιάδη όταν ζήτησε να συμπεριληφθεί η οδός Ηφαίστου στις ασφαλτοστρώσεις. Εκ των έσω τα βέλη με τον Θ. Ηλιάδη να απαντά “ούτε σε 40 χρόνια δεν θα γίνει η Ηφαίστου” και την αντιπολίτευση να εκμεταλλεύεται την αποστροφή.

Για ομηρία των συμβασιούχων της καθαριότητας έκανε λόγο ο Δήμαρχος στην έναρξη της συνεδρίασης που εξέφρασε την ελπίδα η νέα τροπολογία της κυβέρνησης να μην κριθεί αντισυνταγματική και αυτή. Σημείωσε πάντως ότι ως προς την κατάθεσή της η κυβέρνηση ήταν συνεπής.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Βασιλούδης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των συμβασιούχων και χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι στο κέντρο της πόλης γίνεται αποκομιδή με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των προβλημάτων, ειδικά σε περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Για το δημοτικό κυνοκομείο και τα 960.000 ευρώ υπάρχει μεγάλη διχογνωμία και διαφορετικές προσεγγίσεις από δημοτική αρχή και αντιπολίτευση. Ανεξαρτήτως του τρόπου που κοστολογείται το έργο πάντως, δεν μπορεί να μην εντοπίσει κανείς ότι το κόστος αυτό για 40 σκύλους είναι αντίστοιχο με την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 4 ή 5 αστέρων για 40 κλίνες…

Και για να μην περνά τίποτε απαρατήρητο, η ποινή κάθειρξης 7 ετών στον πρώην Νομάρχη Καβάλας και άλλους αντινομάρχες δεν είναι τυχαίο περιστατικό ούτε ασήμαντο. Είναι μια πολύ θορυβώδης καταδίκη με πολλά μηνύματα και πολλούς αποδέκτες γιατί αφορά “καραμπινάτη” υπόθεση απιστίας. Ασήμαντη δεν είναι ούτε η εμπλοκή της προφυλακισμένης δημοσιογράφου για να μην υποβαθμίζουμε επίσης την εμπλοκή και το συνεταιρισμό δημοσιογράφων στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος…