Μεγάλη ήταν η ένταση που προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης για το θέμα της κατασκευής κυνοκομείου όσο και για αυτό των ασφαλτοστρώσεων. 

Ως προς το δημοτικό κυνοκομείο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης σχολίασε δηκτικά ότι το συνολικό ποσό των 960.000 που έχει προϋπολογιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία προς δημοπράτηση (η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία) αντιστοιχεί σε 24.000 ευρώ για κάθε μία από τις 40 θέσεις σκύλων που θα φιλοξενούνται, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο και προκλητικό το ποσό. Υποστήριξε ότι το έργο έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν αλλά για ποσό 600.00 ευρώ που τώρα αυξήθηκε αισθητά και είχε σοβαρή διαμάχη με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών λέγοντας ότι η εισήγηση δεν συνοδεύεται με επαρκή στοιχεία.

Η ένταση αυξήθηκε όταν ειπώθηκε πως για κάθε επιπλέον στοιχείο μπορεί να αποτανθεί στην Τεχνική Υπηρεσία  λέγοντας “Είναι αυτή τεχνική έκθεση για έργο 960.000 ευρώ; Για μια πέργκολα καταστήματος, μας φέρνετε συνήθως περισσότερα στοιχεία και τώρα ζητάτε να εγκρίνουμε έργο ενός εκατομμυρίου με αυτά τα στοιχεία; Είχα ζητήσει στοιχεία όταν εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και μου είχατε υποσχεθεί ότι θα τα πάρω. Είστε με τα καλά σας;” ήταν η αντίδραση Ξυνίδη.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε στον ίδιο τόνο”Κάνετε εσκεμμένα λάθη για να παραπλανήσετε για το έργο” και σημείωσε ότι τα νούμερα είναι αυτά που προκύπτουν από τις προδιαγραφές και τους πίνακες του Υπουργείου, οι οποίοι μάλιστα έχουν επικαιροποιηθεί πρόσφατα. “Θέλει η Ξάνθη να έχει ένα αξιοπρεπές κυνοκομείο, τότε δυστυχώς πρέπει να πληρώσει αυτά τα χρήματα.” κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Ι. Καμαρίδης υποστήριξε ότι το ποσό αναπροσαρμόζεται συνεχώς προς τα πάνω και προς τα κάτω ενώ ο Μανώλης Φανουράκης σχολίασε πως αφού ο Δήμος μπορεί να δώσει 960.000 ευρώ για ένα κυνοκομείο, θα ήλπιζε να κάνει κάτι αντίστοιχο για να αποκτήσει ένα κολυμβητήριο η πόλη.

Κόντρες και για τις ασφαλτοστρώσεις

Στην ίδια συνεδρίαση καταγράφηκαν σοβαρές αντιδράσεις για τις ασφαλτοστρώσεις, που επίσης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία ως έργο συντηρήσεων υφιστάμενων οδών. Σύμφωνα με την εισήγηση και τη δημοτική αρχή, το έργο αφορά σε συντηρήσεις υφισταμένων οδών και όχι νέες διανοίξεις και αφορά κυρίως στις πιο αναγκαίες περιπτώσεις, με την επισήμανση ότι περιπτώσεις επειγόντων (όπως η οδός Ηφαίστου που πρότεινε ο Α. Κυριακίδης) αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.

Από την πλευρά του ο Θ. Ξυνίδης ανέφερε ότι η παράταξή του διαφωνεί με το μοντέλο που προτείνεται χωρίς κανένα κριτήριο και προγραμματισμό και χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου των έργων που θα γίνουν, των προτεραιοτήτων και της κοστολόγησής τους. “Το ξέρουμε ότι εξελίσσεται σε προεκλογική περίοδο και ψηφίζουμε κατά” είπε ενώ λευκό ψήφισαν για αντίστοιχους λόγους οι παρατάξεις Μπένη, Καμαρίδη, Ανταμπούφη, ο οποίος σημείωσε ότι δεν μπορεί να εγκρίνει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην Τεχνική Υπηρεσία να αποφασίζει ποια έργα θα γίνουν, με το Δήμαρχο να διαφωνεί έντονα με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.