Με ανάρτηση στο indymedia, χωρίς κάποια υπογραφή, ο αντιεξουσιαστικός χώρος -χωρίς όνομα κάποιας οργάνωσης- αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε ATM της Alpha Bank το Σάββατο στην Ξάνθη. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των επεισοδίων του Σαββάτου ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε μπογιές στην Αttica Bank και κατέστρεψε τα ATM της Πειραιώς στην Πλατεία καθώς και τα ΑΤΜ της Πειραιώς και της Alpha Bank στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. 

Το κείμενο εστιάζει στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου και αναφέρει:

Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Ο κατασταλτικός μηχανισμός στα μεγαλεία του με υποδειγματική συνεργασία των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής, των ρουφιάνων-δημοσιογράφων των μέσων μαζικής εξημέρωσης και της δικαστικής εξουσίας, η οποία είναι πανέτοιμη να καταδικάσει οποιονδήποτε αποφασίσουν οι δύο συνεργάτες της. Μοτίβο δοκιμασμένο και “πετυχημένο” στην ελληνική πραγματικότητα, όπως στην υπόθεση του Σίψα ή την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ..

Ο εκάστοτε διαχειριστής της κρατικής εξουσίας στην ελλάδα, είτε είναι η ρεφορμιστική αριστερά, είτε η νεοφιλελεύθερη δεξιά, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώσει την υποταγή της στο κουαρτέτο των δανειστών (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, ESM) ψηφίζοντας νέα μνημόνια. Παράλληλα οι ταξικές αντιθέσεις οξύνονται όλο και περισσότερο. Έτσι καθίσταται αναγκαία η οχύρωση της κυριαρχίας πίσω από ολοκληρωτικά κατασταλτικά μοντέλα. Η υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου δεν είναι παρά ένα στιγμιότυπο του συνεχιζόμενου εκφασισμού της κοινωνίας, ο οποίος γίνεται φανερός από κάθε σκοπιά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα νομοσχέδια-“σκούπα”, μέχρι τις αστυνομοκρατούμενες γειτονιές και τα νομικίστικα τερτίπια γίνεται φανερό πως η καπιταλιστική κυριαρχία προσπαθεί να εδραιωθεί με νέα μορφή, απεμπολώντας τις λιγοστές ψευτο-ελευθερίες της αστικής δημοκρατίας.

Στην παρούσα κατάσταση είναι αναγκαία η οργάνωση δομών που θα στήσουν αναχώματα στην εντεινόμενη ταξική επίθεση. Έτσι τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/6/2017 αναδιαμορφώσαμε την πρόσοψη της alpha bank [ επί της λευκίππου] με σφυριές και συνθήματα. Αυτό είναι ένα ακόμα λιθαράκι στον πολύμορφο αναρχικό αγώνα αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου.

ΥΓ 1: Η alpha bank, πέρα από ότι αποτελεί μόνιμος στόχος ως τράπεζα, δηλαδή στυλοβάτης του καπιταλισμού, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο μαγείρεμα της υπόθεσης του Τάσου Θεοφίλου, δείχνοντας “επιμορφωτικά” βιντεάκια στους υπαλλήλους της για να τους “φρεσκάρει” τη μνήμη.

ΥΓ 2: Τα συνθήματα έγραφαν “ταξικό ανάχωμα στην εκδικητικότητα κεφαλαίου-κράτους” και “λευτεριά στον Τ. Θεοφίλου”

Δράκοι και Χαρδαλιάδες θα ρθει η ώρα σας…