Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης, ενέκρινε την ενίσχυση της οικογένειας του 16χρονου που είχε τραυματιστεί στο Κολυμβητήριο τον Απρίλιο.

Το θέμα ήρθε από το Νίκο Ανταμπούφη που κοινοποίησε σχετική πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ξάνθης για τη θεραπεία του 16χρονου μαθητή. Παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Ξυνίδης που ζήτησε από το Δήμαρχο να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Δήμου.

Από την πλευρά του ο Χ. Δημαρχόπουλος συμφώνησε και ζήτησε από το Συμβούλιο να το συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης, παίρνοντας την ομόφωνη εξουσιοδότηση να κινήσει τις διαδικασίες για την ενίσχυση του νεαρού στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος. Επιπρόσθετα ο Ι. Καμαρίδης πρότεινε την ενίσχυση και προσωπικα από τους Δημ. Συμβούλους.

Για το θέμα του ατυχήματος κατέθεσε σχετική ερώτηση ο Ν. Ανταμπούφης, που ζήτησε να μάθει τις ενέργειες του Δήμου για την περιφρούρηση του χώρου. Απάντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Α. Γκιρτζίκη που ανέφερε ότι έχουν γίνει έγγραφα προς την Ασφάλεια και μήνυση της ίδιας κατ’ αγνώστων για βανδαλισμούς.