Καταδικαστική ήταν για όλους τους κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση Μπουδακίδου-Νομαρχίας Καβάλας η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης για το αδίκημα της της απιστίας σε βάρος της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας για το ποσό των 219.000 ευρώ. Η απόφαση, σε πρώτο βαθμό, ήταν σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Πασχάλη Παπαοικονόμου, ο οποίος νωρίτερα είχε προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορούμενων σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Οι ποινές

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών στη δημοσιογράφο και ήδη προφυλακισμένη Σοφία Μπουδακίδου ως άμεση συνεργό στην υπεξαίρεση 219.000 € για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πληρώθηκαν που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ενώ στον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Καβάλας Νικόλαο Τζαμαλίκο επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών για φυσική αυτουργία.

Επίσης, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσακίρης καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση για ηθική αυτουργία, ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Τσαλουχίδης καταδικάστηκε σε 7 χρόνια για απλή συνέργεια ενώ ο πρώην νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής καταδικάστηκε σε 7 χρόνια για ηθική αυτουργία και ο πρώην αντινομάρχης Κώστας Τζώτζος σε 5 χρόνια για απλή συνέργεια.

Όλες οι ποινές – που επιβλήθηκαν κατά πλειοψηφία- προβλέπουν 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Η Σοφία Μπουδακίδου, από την πλευρά της, αποφυλακίζεται αλλά υποχρεούται  να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της.

Aπό το kavala-portal