Μια μοναδική στιγμή στην καριέρα του ξανθιώτη συνθέτη και μουσικού Σταμάτη Χατζηευσταθίου ήταν η βραδιά του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  Καταξιωμένοι Έλληνες ερμηνευτές, ηθοποιοί και μουσικοί συγκεντρώθηκαν για την εκδήλωση “Έλληνες φιλΈλληνες” ένα εξαιρετικό μουσικό έργο στο οποίο η ποίηση Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών συνάντησε την εξαιρετική μουσική του Σταμάτη Χατζηευσταθίου.

Ένα πρωτότυπο μουσικό έργο για την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες. H μουσική του Ξανθιώτη θύμισε πόσο σημαντική γίνεται η τέχνη όταν μπορεί και εκφράζει το αίσθημα της συμπάθειας, της συμμετοχής  και της αγάπης σε κάθε τι που αγωνίζεται και επιμένει..

Από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, το  μήνυμα της συμμετοχής και της αγάπης στην Ελλάδα  μεταφέρεται ακέραιο και ορμητικό   με την δύναμη  των φωνών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Η μουσική παράσταση «Έλληνες φιλΈλληνες» χαρακτηρίστηκε μία εξαιρετική σύμπραξη μεγάλων καλλιτεχνών και απέσπασε το χειροκρότημα όσο και τα συγχαρητήρια όλων. Ερμήνευσαν στο Μέγαρο Μουσικής: Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Απήγειλαν οι: Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου

video και φωτογραφίες από τη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

https://youtu.be/S_DklgRcomU