Μια βραδιά στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα των μεγάλων Ελληνων και Φιλελλήνων Ποιητών που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας με μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές, επιμελείται ο γνωστός ξανθιώτης συνθέτης Σταμάτης Χατζηευσταθίου. 

Στο έργο ‘Έλληνες φιλ Έλληνες’ , η μουσική συναντά την ποίηση και με αφορμή το έτος Φιλελλήνων, γίνεται τραγούδι … Για την Ελλάδα, τους Έλληνες και όσους αγάπησαν και αγαπούν την Ελλάδα. Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου κάνει την υπέρβαση στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία , ντύνοντας με απίστευτη μουσική δεξιότητα μεγάλους ποιητές της Ελλάδας αλλά και του κόσμου που ύμνησαν την Ελλάδα, όπως αναφέρε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Το πρωτότυπο αυτό Έργο ‘Έλληνες Φιλέλληνες’ θα  παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα ‘Αλ.Τριάντη’ στις 21:00 το βράδυ.

Ερμηνεύουν οι :Παντελής Θαλασσινός, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

Απαγγέλουν οι : Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου.

Πρόκειται για μια παραγωγή του Δήμου Ν.Σκουφά σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι. Τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού και του ΕΟΤ.