Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης αναφέρεται στην κινητοποίηση του Σαββάτου ενάντια στην παρουσία βουλευτών της ΧΑ στην Ξάνθη.

Σε μια νέα πρόκληση ετοιμάζονται να προβούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Έχουν ανακοινώσει νέα φασιστομάζωξη το Σάββατο 24 Ιουνίου σε ξενοδοχείο της Ξάνθης, με την παρουσία των βουλευτών Λαγού και Καρακώστα. Μετά τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 5 Νοέμβρη, οι φασίστες ετοιμάζονται να ρίξουν ξανά το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο.

Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ -και με πρόσφατη τη ψήφιση του 4ου μνημονίου- η φτώχεια και η εξαθλίωση γίνονται καθημερινότητα, η ανεργία και η ανασφάλεια θεριεύουν, δίνοντας έδαφος στο φασιστικό έκτρωμα να δηλητηριάζει τις λαϊκές συνειδήσεις. Είναι η πολιτική της τρομοκρατίας, της καταστολής και της έντασης της φασιστικοποίησης, που προωθείται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, σε συνδυασμό με την απογοήτευση των λαϊκών μαζών και το μπλοκάρισμα των αγώνων, ανοίγει το δρόμο στα κυρήγματα της Χρυσής Αυγής με το δήθεν αντισυστημικό προσωπείο.

Είναι επίσης η πολιτική της υποταγής στον ιμπεριαλισμό και πρωτίστως στον αμερικάνικο, στον οποίο η αστική τάξη της χώρας μας και η κυβέρνηση έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, σε σχέση με την βασική ανταγωνίστρια αστική τάξη της Τουρκίας. Πολιτική που παραχωρεί ολόκληρη τη χώρα και το λαό στις διαθέσεις των αμερικανο-νατοϊκών φονιάδων, ακόμη και σαν αντικείμενο οποιουδήποτε επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού. Ενώ παράλληλα δημιουργεί έδαφος αλλά και νομιμοποιεί (όπως π.χ. με την από κοινού εμφάνιση Καμμένου-Βίτσα-Κασιδιάρη στο Καστελλόριζο) πατριδοκάπηλες κραυγές και εθνικισμούς.

Πάνω σ’ αυτό το έδαφος πατάει και το εθνικιστικό μίσος που χύνει αυτή η ναζιστική οργάνωση, αλλά και το ρατσιστικό της δηλητήριο ενάντια σε κάθε κοινωνική ομάδα με διαφορετική καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία κλπ. Η πολεμοκάπηλη ρητορική της δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας, με τα συμφέροντα των λαών όλης της περιοχής, για ειρήνη, αλληλεγγύη και δικαιώματα. Στέκεται ενάντια σ’ αυτά τα συμφέροντα και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών, των οποίων οι πολεμικές μηχανές ήδη «αλέθουν» τους λαούς της περιοχής. Επιδιώκει να στρέψει τους λαούς τον έναν ενάντια στον άλλον και όχι ενάντια στους κοινούς εχθρούς, του ιμπεριαλιστές και τις εξαρτημένες και τυχοδιωκτικές αστικές τους τάξεις.

Είτε με καλυμμένο πρόσωπο, είτε με γραβάτα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στο πλάι των κυρίαρχων προωθώντας τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Ο φασισμός (όπως έχει αποδείξει η ιστορία) ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται, ο πιστός υπηρέτης των ιμπεριαλιστών.

Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει δημοκρατικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.