Με τίτλο “Έξω οι ναζί φονιάδες της Χρυσής Αυγής  από την Ξάνθη-Κάτω τα χέρια από τη μειονότητα!” η ΚΕΕΡΦΑ κκάνει το δικό της κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση, το Σάββατο 24/6, 7.30μμ, στην Κεντρική Πλατεία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
 
Με περίσσιο θράσος, μετά το φιάσκο των “εγκαινίων” με το Λαγό χωμένο σε μια τρύπα παρέα με μια χούφτα χρυσαυγίτες απέναντι στους εκατοντάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, η ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει φασιστομάζωξη το Σάββατο 24 Ιούνη στο Ξενοδοχείο Natassa (στο 1ο χλμ. Ξάνθης-Καβάλας)”.
Είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας. Η Χρυσή Αυγή φοράει την προβιά του πολιτικού κόμματος ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκληματική οργάνωση νεοναζί που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική και οικονομική κρίση για να στήσει τάγματα εφόδου που χτυπούν μετανάστες, συνδικαλιστές ομοφυλόφιλους και να επιτεθεί στο εργατικό κίνημα.
Τα μνημόνια, οι πολιτικές λιτότητας, οι ρατσιστικές πολιτικές της ευρώπης φρούριο, το κλείσιμο των προσφήγων σε στρατόπεδα συγκένρωσης,  η ισλαμοφοβία, οι προκλιτικοί χαριεντιζμοί βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ στο Καστελόριζο και αλλού με υπόδικους Χρυσαυγίτες βουλευτές, η ολιγωρία και η μεροληπτική στάση της δικαιοσύνης υπέρ της Χρυσής Αυγής μαζί με τη κάληψη της αστυνομίας, όπως στην περίπτωση του Ασπρόπυργου ανοίγουν το δρόμο στους φασίστες.
Είναι τεράστια πρόκληση να εμφανίζονται ξάνα στην πόλη της Ξάνθης με το πρόσχημα «πολιτικής εκδήλωσης» να χύνουν το ρατσιτικό τους δηλητήριο, να προσπαθούν να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου και να επιτίθενται σε απλούς ανθρώπους, συνδικαλιστές, αριστερούς και μέλη της μειονότητας.
Δεν θα περάσουν! θα  μας βρούν απέναντι τους!
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητές και τις οργανώσεις της αριστεράς να απομονώσουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το τρόπο που γνωρίζει καλά το οργανωμένο αντιφασιστικό κήνμα.
Μπορούμε να τους απομονώσουμε, να τους κυρίξουμε ανεπιθύμητους και να απαιτήσουμε την καταδίκη των φονιάδες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζατ Λουκμάν και όλων των υπόλοιπων θυμάτων της φασιστικής βίας. Πατώντας στις πρόσφατες εμπειρίες του αντιφασιστικού κινήματος που σταμάτησε τις ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστών στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Αλλά και στις πολύτιμες εμπειρίες του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη μας με αποκορύφωμα τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια του 2013 και στις 5  Νοέμβρη του 2016 για το κλέισιμο των γραφείων της Χρυσής Αυγής.