Ο αποκλεισμός των αμαξοστασίων εξαιτίας της απεργίας δημιούργησε εντάσεις στο Δήμο Αβδήρων όπου το πρωί της Τετάρτης ζητήθηκε από το Δήμαρχο Γ. Τσιτιρίδη να επιτραπεί η έξοδος οχημάτων του Δήμου με οδηγούς απασχολούμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ώστε να εξυπηρετηθούν επείγουσες ανάγκες του Δήμου.

Οι απεργοί δεν επέτρεψαν την έξοδο οχήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αντιπαράθεση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αβδήρων ανέφερε ότι η διαφωνία του με το Σύλλογο είναι το γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας, που έχουν προσληφθεί από τον ΟΑΕΔ, να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, απαριθμώντας μια σειρά από εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει και συνδιοργανώνει ο Δήμος όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας και ανάγκες που προκύπτουν από το Μπαϊράμ, ενώ αναφέρει ότι αυτοί δεν έχουν σχέση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχει προκηρύξει την απεργία.

Από την πλευρά του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων έγινε γνωστό ότι οι απασχολούμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους του Νομού Ξάνθης, μετά την περυσινή τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, καλύπτονται συνδικαλιστικά από το Σύλλογο.

Συνεχίζουν την απεργία

Κατά τα άλλα συνεχίζεται η αναταραχή για το θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας καθώς και η απεργία των εργαζομένων ενώ αναμένονται νέες αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Δημήτρης Γαλανόπουλος, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αναφέρθηκε στις  δεσμεύσεις του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη κατά την επίσκεψη του στην Ξάνθη για τους συμβασιούχους, την επανάληψη των δεσμεύσεων του σε συναντήσεις για το ίδιο θέμα με αντιπροσωπείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και υποστήριξε ότι αυτές δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμη. “Απολύονται οι δια του ΑΣΕΠ εργαζόμενοι για να αντικατασταθούν με διμηνήτες που θα επιλέγονται από τους Δημάρχους” είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν παγιδευτεί 10.000 εργαζόμενοι στη χώρα, 60 εκ των οποίων στην Ξάνθη.

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, όπως πράττει σε κάθε κινητοποίηση, έθεσε σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο με προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, γνωστοποίησε ο κ. Γαλανόπουλος σημειώνοντας ότι για το Νοσοκομείο και τα Ιδρύματα (Γηροκομείο, Ψυχολογικό Κέντρο κ.α) έχει ληφθεί ειδική μέριμνα. Κάλεσε δε, φορείς και πολίτες να ενημερώνουν το σύλλογο για να παρεμβαίνει όπου απαιτείται.

Οι δηλώσεις Δ. Γαλανόπουλου και Γ. Τσιτιρίδη στο Δημοτικό ραδιόφωνο

Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξανθης