Την πρόθεσή του να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» και να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη, έκανε γνωστή σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 ο Φώτης Καραλίδης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η παράταξή του στηρίζεται σε πρόσωπα που έχουν πρώτα αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και, δευτερευόντως, κομματικό ενώ οι 4 από τους 10 εκλεγμένους δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, είπε προς απόδειξη αυτής της θέση προσθέτοντας: « Η στελέχωση ήταν πολυσυλλεκτική και η λειτουργία μας συνεχίζει έτσι.»

Σύμφωνα με το Φ. Καραλίδη «Η παραίτηση του Παύλου Δαμιανίδη οφειλόταν σε προσωπικούς λόγους – στο γεγονός ότι δεν είχε εκλεγεί επικεφαλής- αλλά σε όλη τη διάρκεια των 3 ετών είχαμε εποικοδομητική συνεργασία» είπε και σημείωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την επιστροφή του στην παράταξη και βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση. Άλλωστε, όπως σημείωσε, με πρόταση της Κοινωνικής Συμμαχίας εξελέγη στην Επιτροπή Αγροτικού Τομέα.

Συγκλίσεις με την κεντροαριστερά

«Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια συσπείρωση στην παράταξη», σύμφωνα με τον Φ. Καραλίδη, που αναφέρει  ότι θα διευρυνθεί και θα παρουσιαστεί ανανεωμένη. «Η πρόθεσή μου είναι να υπάρχει σύγκλιση μεταξύ των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και κάποιες κοινές θέσεις είπε, σημειώνοντας ότι με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και και τον ανεξάρτητο Παύλο Δαμιανίδη  έχουν υπάρξει συγκλίσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν και προοπτικές συνεργασιών σε συνδυασμό με τις επικείμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η πρόθεσή του είναι να παραμείνει επικεφαλής, εφόσον αστάθμητοι παράγοντες δεν ανατρέψουν αυτή του την απόφαση.