Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης ο Θεολόγος Καλαϊτζής για την υπόθεση της ΕΤΕΝΕΞ, υπόθεση που θεωρείται “ουρά” της υπόθεσης ΕΑΠΑΞ, για την οποία έχει καταδικαστεί δις σε ισόβια. 

Το Δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα της απιστίας στην υπηρεσία για ποσό μεγαλύτερο των 150.000 ευρώ και της πλαστογραφίας με χρήση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Νομικού Προσώπου.

Η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη μετά από έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία Ξάνθης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης το Μάρτιο του 2010, Χρήστου Πούλιου, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας και επέμεινε στις καταγγελίες του. Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν  και ο τέως Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης.

Μάρτυρες ήταν επίσης μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της εταιρίας, και στελέχη της διοίκησης, εργαζόμενοι της εταιρίας, ορκωτοί λογιστές από την Ξάνθη καθώς και ο Οικονομικός Επιθεωρητής στο πόρισμα του οποίου βασίστηκε η δίωξη. Συνήγος υπεράσπισης του Θ. Καλαϊτζή ήταν ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου.

Ποια είναι η ΕΤΕΝΕΞ

Η ΕΤΕΝΕΞ, εταιρία-“δορυφόρος” της ΕΑΠΑΞ, όπου μετέχει με 49% καθώς και ο Δήμος Ξάνθης με 51%, είχε ως κύριο αντικείμενο την είσπραξη των ενοικίων από την εκμετάλλευση του πρώην Ξενία και υπήρξε υπόθεση που διερευνήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή της ΕΑΠΑΞ. Η εταιρία εκκαθαρίστηκε και λύθηκε και παρουσιάζει αρκετές διαφορές στα οικονομικά της στοιχεία καθώς σύμφωνα με τα πορίσματα δεν παρουσίασε ελλείμματα, κάτι που αποτέλεσε και αντικείμενο διαμάχης μεταξύ της υπεράσπισης και της πλευράς Χ. Πούλιου.