Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τραπεζικό από την Ξάνθη, ο οποίος είχε μηνυθεί από επενδυτή, ο οποίος είχε καταγράψει απώλειες σε επενδυτικά προϊόντα, στα οποία είχε τοποθετηθεί. 

Πρόκειται για μια υπόθεση από το 2012 με τον επενδυτή να μηνύει τον τραπεζικό για κατάθεσή του σχετιζόμενη με προϊόντα που είχε αγοράσει από το private banking υποκαταστήματος, που του απέφερε απώλειες υποστηρίζοντας ότι οι απώλειές του οφείλονταν σε προτάσεις και συμβουλές του κατηγορούμενου.

Επενδυτής υψηλού ρίσκου και υψηλών αποδόσεων 

Από την πλευρά του κατηγορούμενου αλλά και των συναδέλφων του, μαρτύρων υπεράσπισης, κατατέθηκε στο δικαστήριο ότι οι υπάλληλοι δεν έδιναν συμβουλές σε πελάτες και μόνο εκτελούσαν τις εντολές για κάθε κίνηση που επιθυμούσαν. Επιπρόσθετα κατέθεσαν ότι ο μηνυτής ήταν έμπειρος επενδυτής  από το 1982 και πελάτης της τράπεζας από το 2002 αλλά και ιδιαίτερα επιθετικός επενδυτής που αναζητούσε προϊόντα υψηλών αποδόσεων και άρα υψηλού ρίσκου.

Όπως ανέφεραν οι υπάλληλοι επένδυε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ομόλογα και επιθετικά προϊόντα τόσο με μετρητά όσο και με μόχλευση κεφαλαίων (“αέρα”), αναλαμβάνοντας, αναγκαστικά, και το όποιο ρίσκο. Εξάλλου, όπως κατέθεσε υπάλληλος, τα τελευταία χρόνια, γεγονότα όπως η κατάρρευση της Lehman Brothers ή η χρεωκοπία της Κύπρου ήταν τεράστια πιστωτικά γεγονότα και άρα καμία επένδυση δεν θα μπορούσε να έχει εγγυημένη απόδοση, πόσο μάλλον όταν είναι υψηλού ρίσκου.  Ακόμη και η κατάθεση σε λογαριασμό έχει πλέον ρίσκο, ανέφεραν.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης δέχθηκε πρόσφατα τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τις κατηγορίες.