Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί της Δευτέρας η ειδική ράμπα πρόσβασης στην θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα (SEATRAC) στην παραλία Αβδήρων και συγκεκριμένα στην θέση Λεύκιππος (πρώην αναψυκτήριο Cοco), δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα με την χρήση ενός χειριστηρίου.

Το σύστημα  SEATRAC αποτελείται από μια ράμπα και ένα κάθισμα, διαθέτει ντουζιέρα πάνω από το κάθισμα, είναι ενεργειακά  ανεξάρτητο, εύκολο στη χρήση και ασφαλές προς τους χρήστες. Επίσης για την υποστήριξη της εγκατάστασης έχει τοποθετηθεί ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.

Στην παρουσίαση της λειτουργίας της συγκεκριμένης ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αβδήρων, η Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ.  Ζουρνατζίδου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας TAP κ. Σπύρος Νάκος,  ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ΑΜΘ κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης κ. Ιωάννης Κουρπαλίδης, καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) της Γενισέας.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων ευχαρίστησε την εταιρεία TAP για την δωρεά  της  συγκεκριμένης ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, καθώς και του μηχανήματος καθαρισμού ακτών. Επίσης αναφέρθηκε και στην δωρεά των μηχανημάτων έργων που έχουν προγραμματιστεί από την εταιρεία προς το Δήμο προς όφελος των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα των αγροτών.

Ο Δήμος Αβδήρων με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στην βελτίωση   της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με προβλήματα κινητικότητας, ώστε να μπορούν εύκολα και ισότιμα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.