Χημικές τουαλέτες φαίνεται ότι ζητούν αλιείς και άλλοι χρήστες στου λιμανιού των Αβδήρων, με ηλεκτρονικά τους μηνύματα. Το ζήτημα φαίνεται πως είναι σύνθετο καθώς στις μεν παραλίες όπου υπάρχουν  beach bar,  φροντίζουν για αυτού του είδους τις υποδομές. Η εκτίμησή μας είναι ότι η μέριμνα του Δήμου για τις παραλίες – όπως φαίνεται και από το Sea Track στον Αη Γιάννη, είναι θετική και άρα, θα μεριμνήσει και γι΄αυτό. 

Με μηνύσεις απαντά η ΣΕΚΑΠ στα δημοσιεύματα ενέπλεκαν το όνομα της εταιρίας με υπόθεση λαθρεμπορίου που εντοπίστηκε στην Κρήτη. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο Υπουργός Ναυτιλίας που σημείωσε ότι τα τσιγάρα πήγαν από την Ξάνθη στο Μαυροβούνιο κανονικά και, από εκεί πέρα, δεν υπάρχει εμπλοκή της τοπικής καπνοβιομηχανίας στην υπόθεση. Ένας θόρυβος που εντάσσεται σε ένα πολιτικό και όχι σε επιχειρηματικό παιχνίδι.

Το αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρά τη σφοδρή κόντρα της ΝΔ και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, με τον Ιβάν Σαββίδη (και μόνο αυτόν από όλη την επιχειρηματική κοινότητα), τοπικά ο χώρος της πολιτικής και, ιδιαίτερα, της ΝΔ κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Όπως φαίνεται και από τη συνεργασία που συνεχίζει αδιατάραχτη (πρόσφατο παράδειγμα το Μουσείο Καπνού) η επιχειρηματική παρουσία του ομογενή επιχειρηματία, στηρίζεται σθεναρά από την τοπική ΝΔ.

Το θέμα του “χτισίματος” και της επιλεκτικής ευαισθησίας που υπάρχει σε συγκεκριμένους χώρους θίγει με ανάρτησή του ο Κώστας Γούναρης. Υπενθυμίζει τη στάση αρκετών (και κυρίως της Δικαιοσύνης και του Άρειου Πάγου που έδρασε κάποτε αυτεπάγγελτα) στο “χτίσιμο” των φοιτητών κάποτε σε βάρος του Πρύτανη και στο “χτίσιμο” των συνδικαλιστών του Υπουργείου Υγείας. Προφανώς ο “σκοπός αγιάζει το μέσα” για διάφορες ομάδες συμπολιτών.