Ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση τον κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 14 Ιουνίου 2017 ενώ οι απόψεις που θα κοινοποιηθούν, θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κανονισμού ώστε να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει κανονισμός λειτουργίας των περιπτέρων στην Ξάνθη, οπότε και ο Δήμος Ξάνθης προχωρά σε δημόσια ηλεκτρονική  διαβούλευση δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους και πολίτες να θέσουν τις απόψεις τους ώστε να διαμορφωθεί, ο κανονισμός λειτουργίας , ενώ ο δήμος από την πλευρά του θα θέσει  στο τραπέζι του διαλόγου τις δικές του προτάσεις, βάσει νόμων και διατάξεων.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης για όσες άδειες περιπτέρων έχουν λήξει θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί και θα γίνει η ανάλογη αναδιανομή και σε άτομα με ειδικές ανάγκες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.  Ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τους δημότες της Ξάνθης και αφορά στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των περιπτέρων, μάλλον βαίνει προς την λύση του, όπως όλα δείχνουν.