Μπήκε επιτέλους το καλοκαίρι και μαζί μ’αυτό αλλάζει και η διάθεση μας. Και επειδή τοκαλοκαίρι απαιτείκήπο,μπαλκόνι, θάλασσα, ποτάμι ήρθε η ώρα να αναδιοργάνωσουμε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Για τους τυχερούς που διαθέτουν κήπο, παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα συμβάλλουν στην ανανέωση του κήπου εύκολα  και κυρίος οικονομικά. Όλα τα παρακάτω βέβαια μπορούν να προσαρμοστούν και σε μπαλκόνια πολυκατοικιών.

  • Εμπλουτίστε με ζεστά χρώματα

Επιλέξτε χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί σε συστάδες ή ανάμεικτα, για πιο θεατρικό αποτέλεσμα. Τα χρώματα αυτά, με την ανατολή & την δύση του ήλιου, θα δημιουργήσουν ένα απίστευτα οπτικά όμορφο αποτέλεσμα. Παράλληλα με τα λουλούδια μπορείτε να φυτέψετε και αρωματικά φυτά τα οποία θα σας απαλλάξουν από τα ενοχλητικά έντομα, αλλά πέρα απ’αυτό θα «ξυπνήσουν» την αίσθηση της όσφρησης  παράλληλα με την οπτική.

  • Ανανεώστε τα έπιπλα του κήπου σας.

Δε χρειάζεστε να αγοράσετε νέα έπιπλα για να ανανεώσετε το χώρο σας, ούτε χρειάζονται ειδικές γνώσεις μαστορικής, για να φτιάξετε τα δικά σας. Μπορείτε να φτιάξετε καναπέδες & παγκάκια από τσιμεντόλιθους, από παλέτες, από κορμούς δέντρων και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Προσθέστε πολύχρωμα μαξιλάρια και θα έχετε δημιουργήσει μια μικρή όαση στον κήπο σας.

  • Σκίαση με ελαφρά υλικά

Πέρα από την επιλογή της ομπρέλας η οποία μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή αν είναι μεγάλη, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε σκίαση στον κήπο. Κάποιοι από αυτούς είναι οι καλαμωτές, τρίγωνα πανιά, τεντόπανο, ύφασμα και αυτοσχέδιες κατασκευές με παλιές κουρτίνες. Τα αναρριχόμενα φυτά είναι μια εξίσου καλή λύση, απλά χρειάζονται χρόνο για να προσφέρουν την προστασία που επιθυμούμε.

Αφού δημιουργήσουμε ένα ειδυλλιακό «καταφύγιο» στον κήπο μας θα μπορούσαμε να προσθέσουμε φωτισμό το βράδυ με αρωματικά κεριά τα οποία θα μας πρόσφεραν προστασία αλλά και ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα.