Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2017 μετέβη στην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούμενη από τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και όλους τους Αναπληρωτές Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Σταύρο Τουλουπίδη, Φώτη Μάρη, Παντελή Μπότσαρη, Νίκο Αγγελούση και Χρήστο Κουκουρλή, καθώς και από τους Προέδρους του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Εμ. Βαρβούνη και Παρευξεινίων κα Μ. Δημάση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που συνεχίζει:

Το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου η αντιπροσωπεία μετέβη στη νήσο Πρίγκηπο όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων  κ.κ. Ιάκωβος απένειμε στον Πρύτανη κ. Αθ. Καραμπίνη το Χρυσό Μετάλλιο της Μητροπόλεως, σε αναγνώριση της αφοσίωσης και της συμβολής του στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της Μητρόπολης.

Το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπροσωπεία συμμετείχε στον εσπερινό των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στη συνέχεια, τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχήθηκαν με θέρμη στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, στον προαύλιο χώρο της Μονής.

Την Κυριακή, ημέρα των ονομαστηρίων του Πατριάρχη, η αντιπροσωπεία εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί στα Πατριαρχικά Γραφεία  προκειμένου να απευθύνουν και πάλι τις ευχές τους.

Σημειώνεται ότι προ δύο ετών, στις 10 Ιουνίου 2015, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη