Στην αρμοδιότητα του ΑΔΜΗΕ ανήκει η αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης που παρουσιάστηκε σε έναν από τους μετασχηματιστές της  ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα το βόρειο τμήμα της πόλης και μέρος της ορεινής Ξάνθης (στο σταθμό λίγο μετά το ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ).

Όπως ανέφερε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ  Ξάνθης  Βασίλης Σαρρής από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και έγινε αντιληπτή η βλάβη, κλήθηκε συνεργείο του ΑΔΜΗΕ, το οποίο προχώρησε στην αποκατάσταση. Παρόλα αυτά νωρίς το πρωί σήμερα ξαναπαρουσιάστηκε πρόβλημα με αποτέλεσμα να σημειωθεί η πρωινή διακοπή ρεύματος, η οποία σήμανε συναγερμό στα τεχνικά κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης ώστε να διευθετηθεί η ηλεκτροδότηση πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία που ανέμεναν τα θέματα , όπως και έγινε.

Ο κ. Σαρρής διαβεβαίωσε ότι οι καταναλωτές της ΔΕΗ στην Ξάνθη δεν θα ταλαιπωρηθούν άλλο με διακοπές ρεύματος καθώς ανεξάρτητα από την έκταση της βλάβης, που και πάλι σήμερα από το πρωί αποκαθιστά συνεργείο του ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο δύναται να εξυπηρετήσει το σύνολο των καταναλωτών της ΔΕΗ και τεχνικά αλλά και με επάρκεια .

radio899.gr