Σε κάλεσμά της η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης προσκαλεί στο Thessaloniki Pride. Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

Tο Pride είναι μια επέτειος μνήμης για τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 1969. Σε ένα μπαράκι που λεγόταν Stonewall Ιnn, και σύχναζαν γκέι, λεσβίες και τρανς άτομα, έκανε για άλλη μια φορά βίαιη επίθεση η αστυνομία με συλλήψεις και έντονη χρήσης βίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία φερόταν με αυτό τον τρόπο, όμως ήταν η πρώτη φορά που οι λοατ αντεπιτέθηκαν και εξεγέρθηκαν. Αυτή η εξέγερση έμεινε γνωστή ως η «εξέγερση του Stonewall» και από τότε εις ανάμνηση των γεγονότων αυτών διοργανώνονται τα Pride σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη, η λέξη Pride σημαίνει περηφάνια. Περηφάνια για την ταυτότητα που είμαι, που είμαι γκέι, λεσβία, αμφί, τρανς, ίντερσεξ -ταυτότητες που μέσα στα χρόνια έχουν δεχτεί και δέχονται απίστευτη βία, εξευτελισμό, αποκλεισμούς και σήμερα εγώ μπορώ πλέον να τις οικειοποιηθώ, να τις ανασημασιοδοτήσω θετικά και να μην νιώθω ντροπή αλλά περηφάνια.

Το Pride είναι πάρα πολλά… Είναι γιορτή, είναι διαδήλωση, είναι ορατότητα, είναι η συγκίνηση του να περπατάς με άλλα λοατκι άτομα στο κέντρο της πόλης και να μην νιώθεις μόνος και μόνη και να μην φοβάσαι, είναι η στήριξη του στρέητ κόσμου-των φίλων μας, των συναδέλφων, των οικογενειών μας που έρχονται, είναι η δήλωση αλληλεγγύης στην ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Επειδή το Pride  είναι όλα αυτά σας καλούμε να πορευτούμε παρέα στο Thessaloniki Pride με το μπλοκ της Πολύχρωμης Πολυπολιτισμικής Ομπρέλας Ξάνθης το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 19:30 στον Λευκό Πύργο.