Ερώτηση κατέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια του φονικού σεισμού που εκδηλώθηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και άφησε πίσω του τεράστιες υλικές καταστροφές και μια γυναίκα νεκρή.Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το νησί  βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτά την Κομισιόν αν και πώς σκοπεύει να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι στους κατοίκους του, οι οποίοι, όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξαν τόση ανθρωπιά στους πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο εκεί.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν αν και πώς σκοπεύει να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν τόση ανθρωπιά στους πρόσφυγες

Ερώτηση κατέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνέχεια του φονικού σεισμού που εκδηλώθηκε χτες στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου και άφησε πίσω του τεράστιες υλικές καταστροφές και μια γυναίκα νεκρή.

Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν αν και πώς σκοπεύει να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι στους κατοίκους του, οι οποίοι, όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξαν τόση ανθρωπιά στους πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο εκεί.

Ολόκληρη η ερώτηση του Στ. Κούλογλου:

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες σε θαλάσσια περιοχή, 37χλμ. νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης,. Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός στην Τουρκία -το επίκεντρό του απείχε 85χλμ από τη Σμύρνη- αλλά και στην Αθήνα. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο χωριό Βρίσα, όπου η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του προσφυγικού προβλήματος και των προσφυγικών κυμάτων που, σε μικρότερη έκταση, συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι κάτοικοι του νησιού έχουν επιδείξει απαράμιλλα αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης υπερασπιζόμενοι τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ. Σήμερα, σε μια ακόμη δύσκολη στιγμή, δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Αν και ποια είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που η ΕΕ σχεδιάζει άμεσα να στείλει στις περιοχές που επλήγησαν.