Στη δράση που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι», ο ΦΟΞ Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (FOX) και ο Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος συμμετείχαν αρκετοί Ξανθιώτες.

Η εκδήλωση «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, σώσε μια ζωή» σε συνεργασία με τον Δήμος Ξάνθης και την Διεύθυνση περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής  έγινε το πρωί της Κυριακής  στο θεματικό πάρκο Λιμνίο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για την ελεύθερη κυκλοφορία κατοικίδιων ζώων και στέφθηκε με επιτυχία.

Σκοπός της δράσης adoption day να υιοθετήσουν οι πολίτες ένα αδέσποτο, συμβάλλοντας ο καθένας από την πλευρά του, στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης μέσα από τη σωστή διαδικασία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η πρώτη αυτή απόπειρα είχε σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αλλά συνάντησε και ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση καθώς 7 αδέσποτα βρήκαν ένα νέο σπίτι.

Στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι που είχαν την πρωτοβουλία, αναφέρουν:

Η Ημέρα Υιοθεσία αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για τα κατοικίδια ζώα στο πάρκο Λιμνίο. Παρότι ο καιρός «προσπάθησε» να ματαιώσει την προσπάθειά μας τελικά δεν κατάφερε να σταθεί εμπόδιο και να διώξει τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την εκδήλωση.

Η σημερινή εκδήλωση δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την διαρκή και στενή συνεργασία Δήμου, φορέων, συλλόγων και πολιτών προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων με θετική κατάληξη για τους πολίτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες Ξανθιώτες που μαζί με τα παιδιά τους αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και έδειξαν την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα της πόλης. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα με στόχο μία όμορφη πόλη για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Σήμερα βρήκαν οικογένεια 7 από τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο Κυνοκομείο και θα επέστρεφαν στον δρόμο. Ελπίζουμε σε νέες παρόμοιες δράσεις με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. Η αρχή έγινε και δεν μας σταματάει κανείς.

Ευχαριστούμε θερμά τους κτηνιάτρους  κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και τον κ. Γιώργο Ζαγκλιαβό που για ακόμη μια φορά ήταν δίπλα μας.

Θα επιστρέψουμε.

Πολιτιστικός Σύλλογος  Ξάνθης «Βάτραχοι»
Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης
Φιλοζωικός Όμιλος Ξάνθης (ΦΟΞ)