Με ανοιχτή επιστολή της η Άν Μαρί Μυκονιάτη, ιδιοκτήτρια του οικοπέδου της οδού Βενιζέλου και Μεραρχίας, που έχει μεταβληθεί σε ελεύθερο πάρκινγκ, αναφέρεται στην υπόθεση αυτή και ζητά από το Δήμο τη μέριμνά του για να μην καταπατείται το πεζοδρόμιο εις βάρος των πεζών.

Στην επιστολή αναφέρει:

 

Θα ήθελα να υποβάλω μέσω της δικής σας απήχησης το εύλογο ερώτημά μου, το οποίο φαίνεται στο τέλος της επιστολής, στους πολίτες-οδηγούς της Ξάνθης, σχετικά με τη στάθμευσή τους στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου & Μεραρχίας. Τυχαίνει να είμαι η ιδιοκτήτριά του, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού το ερώτημά μου αφορά δικαίωμα που έχει ο κάθε συμπολίτης μου.

Το δικαίωμα, λοιπόν, είναι να έχουμε όλοι τη δυνατότητα να βαδίζουμε επάνω στο πεζοδρόμιο και όχι στο στενό -πλην κεντρικό και πολυσύχναστο- δρόμο της Βενιζέλου, με κίνδυνο ατυχήματος, τόσο για πεζούς όσο και για οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Σαν ιδιοκτήτρια (εδώ παίζει ρόλο), θα μπορούσα να φροντίσω για την περίφραξή του με πασσάλους και να μην έχει τη δυνατότητα κανείς να παρκάρει όχι μόνο στο πεζοδρόμιο, αλλά ούτε και μέσα στο οικόπεδο. Υπάρχουν 2 λόγοι που δεν έχει συμβεί αυτό.

Ο πρώτος και κυριότερος είναι το ότι δεν έχω καμιά πρόθεση να σταματήσω αυτή τη διευκόλυνση που παρέχω στη γειτονιά μου αλλά και στους επισκέπτες της, απαλλάσσοντάς τους από την έγνοια του πάρκινγκ, μιας και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων έτσι κι αλλιώς δεν μου επιτρέπει να το εκμεταλλευτώ σαν επίσημο χώρο στάθμευσης (αυτό είναι θέμα που θα μπορούσε να συζητηθεί μόνο του, απασχολώντας πολλές σελίδες και πολύ χρόνο).

Ο δεύτερος λόγος είναι το ότι, σε παλαιότερη περίοδο αγανάκτησής μου, ακούγοντας και την κοινή γνώμη των -πεζών- συμπολιτών μου, και αποφεύγοντας να καλέσω την Τροχαία Ξάνθης, δείχνοντας, ετσι, ένα κακεντρεχές πρόσωπο το οποίο δεν έχω σαν προσωπικότητα, είχα απευθυνθεί δημόσια μέσω των ΜΜΕ στο Δήμο Ξάνθης, αλλά και προσωπικά στο Δήμαρχο Ξάνθης, ζητώντας απλώς να εκτελέσει την υποχρέωσή του και να τοποθετήσει πασσάλους περιμετρικά του οικοπέδου, όπως υπάρχουν σε όλο το μήκος της υπόλοιπης οδού, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχήματος, αφού οι οδηγοί όταν δεν βρίσκουν θέση μέσα στο οικόπεδο, συνέχιζαν να σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο. Ο Δήμος Ξάνθης, λοιπόν, μου υποσχέθηκε πριν από 2 ακριβώς χρόνια ότι θα κάνει το καθήκον του και θα μεριμνήσει για την τοποθέτησή τους, ως ευαισθητοποιημένος φορέας στο θέμα αυτό και ως σύμφωνο πρόσωπο με την κοινή γνώμη. Εργασία 2 υπαλλήλων μιας ώρας, από όσο μπορώ να υποθέσω, περιμένει εδώ και 2 χρόνια να περατωθεί, με τους οδηγούς να συνεχίζουν αυτό που τους βολεύει.

Η δυσάρεστη πραγματικότητα είναι ότι πεζοί, καρότσια με μωρά, νήπια από τα κοντινά εκπαιδευτικά κτίρια (νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός) κινδυνεύουν καθημερινά εξαιτίας ενός προβλήματος που οφείλεται καθαρά σε έλλειψη συνείδησης.

Ρωτώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μου, θέλουν να συνεχίσουν να παρκάρουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το οικόπεδο, με ρίσκο να καλείται κάθε μέρα η Τροχαία και να επιβάλλει πρόστιμα, ή να εκτιμηθεί η ανοχή και η διευκόλυνση που προσφέρεται από πλευράς μου, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους ΕΝΤΟΣ του οικοπέδου και ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ?

Υ.Γ.: Ζητώ από το Δήμο Ξάνθης να αποκαταστήσει τη μικρή περίφραξη που έχω τοποθετήσει και έχει καταστραφεί,γύρω από το εναπομείναν κτίριο του οικοπέδου, εξαιτίας αφενός της έλλειψης παιδείας των δημοτών και αφετέρου της αγνόησης από μέρους του να τοποθετήσει τους πασσάλους περιμετρικά του συνόλου του οικοπέδου,που έχει υποσχεθεί πριν 2 χρόνια.

Υ.Γ.2: Προς Δήμαρχο Ξάνθης: Βιάστηκα να σας ευχαριστήσω δημοσίως και γραπτώς πριν 2 χρόνια με δεύτερη επιστολή μου στα ΜΜΕ, αμέσως μόλις μιλήσαμε στο τηλέφωνο για το συγκεκριμένο θέμα. Θυμηθείτε ότι τα ίδια τα ΜΜΕ εξέλαβαν εκείνη την επιστολή σαν σταγόνα εξαίρετων λόγων προς το πρόσωπό σας, στον ωκεανό των επιθέσεων που δέχεστε για πολλά ζητήματα της πόλης μας. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε τη θετική μου διάθεση για το Δήμο Ξάνθης και να μην αγνοήσετε την υπόσχεσή σας, της οποίας η τήρηση μόνο καλό θα έκανε στους πολίτες. Εκτός αν περιμένουμε να γίνει πρώτα κάποιο ατύχημα και μετά να φροντιστεί αυτός ο χώρος.

Στη διάθεση των ΜΜΕ, του Δήμου Ξάνθης και του Δημάρχου Ξάνθης για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία ή αν υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση αμφισβήτησης,

Αν-Μαρί Κ. Μυκονιάτη