Το νέο Nissan Micra είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Ξανθιώτες την Παρασκευή. 

Η Nissan-Θαγγόπουλος πραγματοποίησε test drive του νέου μοντέλου, από το πρωί μέχρι το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς να δουν το πολύ διαφορετικό νέο micra.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και αρκετοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για ένα  test drive. Οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των οδηγών μαρτυρούν το γεγονός ότι η νέα γενιά Micra είναι πολύ ξεχωριστή και το δείχνει.

 

Ποιο είναι το νέο Nissan Micra

Στα 34 ολόκληρα χρόνια παρουσίας του Micra στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική αγορά η 5η γενιά του, που πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, είναι αυτή που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το υπερ-μίνι της Nissan.

Μια εποχή που δεν θα βασίζεται μόνο στην πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τα καλά οδικά χαρακτηριστικά αλλά και στην ελκυστική εμφάνιση, την άνεση των χώρων, το πλήρες επίπεδο εξοπλισμού και βέβαια και σε μια μεγαλύτερη γκάμα διαθέσιμων κινητήρων, η οποία περιλαμβάνει και έναν diesel 1.500 κυβικών.

Φυσικά αυτό που προσέχει κανείς ευθύς εξαρχής είναι η ιδιαίτερα σύγχρονη εικόνα του νέου Micra, η οποία τονίζεται από πολλά επιμέρους στοιχεία. Στοιχεία όπως η νέα, σαφώς πιο χαρακτηριστική μάσκα, η διαμόρφωση της οροφής που καταλήγει σε μια διακριτική αεροτομή, οι κρυφές χειρολαβές για τις πίσω πόρτες και βέβαια το έντονο ανάγλυφο του προφίλ του.

Τα παραπάνω συνθέτουν πέρα από μια σύγχρονη και μια σαφώς πιο δυναμική εικόνα, η οποία σε σημαντικό βαθμό πρέπει να αποδοθεί και στις νέες αναλογίες. Το Micra της 5ης γενιάς μεγάλωσε σημαντικά -κατά 17,4 εκατοστά- αγγίζοντας το ορόσημο των 4,0 μέτρων (υπολείπεται από αυτό κατά μόλις 1 χιλιοστό) και παραμένοντας έτσι ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο φαρδύ (+78 χιλιοστά) και πιο χαμηλό (-55 χιλιοστά) σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Η αύξηση του αποτυπώματός του έχει θετική επίδραση και στο εσωτερικό του, καθώς μεγάλωσαν οι χώροι που αντιστοιχούν στους επιβάτες -πιο σημαντική η αύξησή τους στο πίσω κάθισμα- αλλά και στις αποσκευές τους. Με ελάχιστη τιμή τα 300 λίτρα το πορτμπαγκάζ του είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας και έτσι το νέο Micra μπορεί κάλλιστα να παίξει και το ρόλο του μοναδικού αυτοκινήτου μιας μικρής οικογένειας.

Η ανανέωση και η αναβάθμιση αφορούν και το σχεδιασμό του εσωτερικού, που είναι μοντέρνο και ποιοτικό, με εξαιρετική εργονομία με βάση τα πολύ καλά ιαπωνικά πρότυπα, με καλή ορατότητα από τη θέση του οδηγού, με μεγάλες δυνατότητες προσωποποίησης και με μια εύχρηστη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Ο εξοπλισμός μπορεί να διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, που όπως διαπιστώσαμε είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και διακριτικά ως προς την επέμβασή τους, καθώς και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

Επιπρόσθετα υπάρχουν στοιχεία, όπως το ηχοσύστημα Bose Personal με ειδικά μελετημένα ηχεία στο προσκέφαλο του οδηγού, που τώρα αρχίζουν να δίνουν το παρόν στην κατηγορία Β στην οποία και ανήκει το μικρότερο των Nissan.