Σύσκεψη πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος με στελέχη της Εγνατίας Οδού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας της Περιφέρειας.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο περιφερειακό οδικό δίκτυο και η αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την απαγόρευση αυτή.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και ειδικότερα:

Α. Η ενημέρωση των οδηγών βαρέων οχημάτων που εισέρχονται από τις γειτονικές χώρες στην Περιφέρειά μας για την υποχρέωσή τους να κινούνται στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού.

Β. Η τοποθέτηση από την Εγνατία Οδό ειδικών ενημερωτικών πινακίδων σε επιλεγμένα σημεία εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Α2 με τα οποία θα ενημερώνονται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων ότι απαγορεύεται η μετακίνησή τους εκτός της Εγνατίας.

Γ. Η διατύπωση αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία για την άμεση έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία επιβολής προστίμων.

Δ. Η διατύπωση αιτήματος προς το Υπουργείο Μεταφορών για την άμεση λειτουργία της διαδικασίας αδειοδότησης για τα οχήματα εκείνα που μπορούν να εξαιρεθούν από τη συγκεκριμένη απαγόρευση.