Την  Παρασκευή 9 Ιούνη 20:00′, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Στο κάλεσμά του το ΚΚΕ Ξάνθης αναφέρει:

Εργαζόμενε, Αγρότη, Αυτοαπασχολούμενε, Νέα και Νέε,

Όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, των συνεχόμενων διαδοχικών μνημονίων και αξιολογήσεων από τους “θεσμούς”, έχεις βγάλει πολύτιμη πείρα που μπορείς να αξιολογήσεις, να την κάνεις δύναμη στη διεκδίκηση μιας διαφορετικής ζωής από αυτή που ζεις.

Πέρα από τη συνεχή μείωση του εισοδήματος σου, την αλλεπάλληλη φοροληστεία, την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, έχεις ζήσει την κοροϊδία και την απάτη των στημένων δίπολων που φτιάχτηκαν για να σε παγιδεύουν, όπως μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί, ευρώ ή δραχμή και άλλα. Στο τέλος έχανες τη μπάλα με τις μετακινήσεις από το ένα στρατόπεδο στο άλλο, από τα λόγια τα παχιά στο δήθεν ρεαλισμό.

Σήμερα ακούς νέα παχιά λόγια για το χρέος, τη λύση του, την ανάπτυξη που έρχεται και θα βγουν όλοι κερδισμένοι, τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας και τη σταθερότητα της σε ένα περιβάλλον διεθνές που κλονίζεται.

Απευθυνόμαστε σε εσένα:

 

► Που σήμερα νιώθεις απογοητευμένος, οργισμένος, νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση, όμως βλέπεις την αδικία. Που εμπιστεύτηκες το ΣΥΡΙΖΑ, πως μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο και τώρα βλέπεις πως πρωταγωνιστεί στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ειδικά για σένα που ένιωσες πως είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την “αριστερά” να δείξει μέσα από την αστική διακυβέρνηση ότι είναι κάτι διαφορετικό. Σήμερα δε σε πρόδωσαν ούτε οι επαναστατικές ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, ούτε ο ριζοσπαστισμός και η ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Σε πρόδωσαν οι τυχοδιώκτες που επικαλούνται τις μεγάλες στιγμές της ταξικής σύγκρουσης στον τόπο και τις συγκρίνουν με τις σικέ διαπραγματεύσεις τους στα σαλόνια των Βρυξελλών.

► Σε εσένα που εγκατέλειψες στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, νιώθοντας απογοητευμένος για τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα. Που σήμερα στο όνομα του «κάτι να αλλάξει», σκέφτεσαι να ξαναεμπιστευτείς τους παλιούς πρωταγωνιστές της βαρβαρότητας, διώχνοντας τους τελευταίους. Πρωταγωνιστές που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ, για να σου παρουσιαστούν σαν πιο σοβαροί διαχειριστές της κατάστασης. Ξέρεις καλά τη σοφή παροιμία «ο λύκος και αν γέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του». Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, το σενάριο ίδιο: στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, νέα προνόμια για αυτούς από τη μία και από την άλλη αντεργατικοί νόμοι που κανένας τους δε θα καταργήσει. Αυτό το έργο έχει σεναριογράφο το κεφάλαιο, σκηνοθέτη την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πρωταγωνιστές τα αστικά κόμματα. Όσο και να τους αλλάζεις το τέλος θα είναι ίδιο.

► Σε εσένα που ανησυχείς για τις εστίες πολέμου που ανάβουν συνεχώς στην περιοχή μας, στη Συρία, τη Λιβύη. Που βλέπεις τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων να οξύνονται. Την τούρκικη αστική τάξη να προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο, την ελληνική αστική τάξη, να δίνει τα πάντα

για τις δολοφονικές επιχειρήσεις αμερικανών και Νατοϊκών στην περιοχή. Να διεκδικεί και αυτή μεγαλύτερο κομμάτι στους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς.

► Που καταλαβαίνεις πλέον πως η ΕΕ δεν είναι το «κοινό σπίτι των λαών» και «όαση ευημερίας». Ότι όλα αυτά είναι παραμύθια για μικρά παιδιά! Και όταν αυτά τα παραμύθια καταρρέουν τότε έρχονται οι απειλές με το «λύκο που θα μας φάει» αν επιλέξουμε το δικό μας φιλεργατικό δρόμο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

Η μεγαλύτερη νίκη του κεφαλαίου και των δυνάμεων του δεν είναι τα μέτρα που σου λεηλατούν τη ζωή. Είναι να χάσεις την εμπιστοσύνη σου στη δύναμη που πραγματικά έχεις.

Χρειάζεται να ξεπεράσεις τις παλιές και νέες διαχωριστικές γραμμές που σου βάζει το σύστημα για να σε κλείνει στους τέσσερις τοίχους του. Να σκεφτείς με ποιον είσαι δίπλα, με το Βιομήχανο ή τον εργάτη, με τον μεγαλοτσιφλικά ή τον φτωχό αγρότη, με το μονοπώλιο ή το μικρομάγαζο.

Αυτοί έχουν τις συμμαχίες τους (ΝΑΤΟ , ΕΕ), έχουν το σύστημα τους (Καπιταλισμός) και τις κυβερνήσεις που εναλλάσσουν. Όλοι αυτοί προσπαθούν να σε πείσουν ότι αυτό που ζούμε είναι μονόδρομος!

Σκέψου, προβληματίσου,

Σήμερα, στον 21° αιώνα, γιατί να μην μπορείς να ζήσεις διαφορετικά;

Μήπως δεν υπάρχει φυσικός πλούτος, αποθέματα σε ορυκτό πλούτο, σε ενέργεια, σε μεταλλεύματα με τα οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί η βιομηχανία και η παραγωγή; Δεν υπάρχουν τα εδάφη και οι κλιματολογικές συνθήκες για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας; Δεν υπάρχει τεχνογνωσία σε βασικούς κλάδους όπως η ναυπηγική, οι κατασκευές, η βιομηχανία λιπασμάτων, προϊόντων διατροφής και όχι μόνο; Το έμπειρο και ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό; Με ποιανού δουλειά βγήκαν τα εκατοντάδες δις στην Ελβετία, στις περιβόητες off shore επιχειρήσεις, στα τραπεζικά κέρδη, με ποιανού κόπο πληρώνεται το δυσβάσταχτο χρέος;

Οι δυνατότητες να ζήσεις διαφορετικά υπάρχουν! Το πρόβλημα είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία και το κέρδος. Είναι η καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου της πλειοψηφίας από μια μειοψηφία κηφήνων που έτσι θησαυρίζουν.

Η μεγαλύτερη απάτη είναι να πιστεύεις πως όσο στην εξουσία είναι το κεφάλαιο τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Έλα με το ΚΚΕ στον αγώνα!

ΜΕΣΑ στον ΑΓΩΝΑ για μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΖΩΗ, για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ και ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και η ΕΛΠΙΔΑ!  ΕΛΑ στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΗ  8μμ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ της ΞΑΝΘΗΣ