Την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 19:00  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης ενός μεγάλου Επιμορφωτικού Προγράμματος  Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη – απευθυνόταν όμως σε όλη την ευρύτερη περιοχή – το οποίο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015. Κατά την εκδήλωση έλαβε χώρα η απονομή των Πιστοποιήσεων Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Θεολόγων Ξάνθης. Την  αρχική ιδέα διεξαγωγής του Προγράμματος στην Ξάνθη είχε ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε Ξάνθης  Σάββας Μελισσόπουλος, που ανέλαβε και  το συνολικό συντονισμό του εγχειρήματος, αναφέρει η Μητρόπολη σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

Επιστημονικά υπεύθυνος και διδάσκων του Επιμορφωτικού Προγράμματος ήταν ο εγνωσμένου κύρους και πολυβραβευμένος επιστήμονας Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, ο οποίος ανιδιοτελώς και με μεγάλη προθυμία ανέλαβε  το βάρος των εισηγήσεων των σεμιναρίων. Ο λόγος του, η  επιστημονική του επάρκεια και ο βιωματικός τρόπος προσέγγισης των ζητημάτων που διαπραγματεύθηκε, γοήτευσαν τους συμμετέχοντες.

Το Σεμινάριο είναι από τα μεγαλύτερα σε αριθμό συμμετεχόντων Επιμορφωτικά Προγράμματα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σε όλη την εκπαιδευτική μας Περιφέρεια, αφού σε κάποιες θεματικές ενότητες άγγιζε και ξεπέρασε  τους 400 επιμορφούμενους.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 2 Μαΐου 2017 είχε συνολική διάρκεια 75 διδακτικών ωρών. Απαρτίστηκε από τρεις θεματικές ενότητες:

Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή – Αυτισμός (25 διδακτικές ώρες)

Η οποία διήρκεσε από τις 3 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 3 Μαρτίου 2016 με 330 εγγεγραμμένους και 250 επιμορφούμενους οι οποίοι έλαβαν πιστοποίηση.

  1. Δυσλεξία (25 διδακτικές ώρες)

Η οποία διήρκεσε από τις 7 Απριλίου 2016 έως τις 14 Ιουνίου 2016 με 430 εγγεγραμμένους και 350 επιμορφούμενους οι οποίοι έλαβαν πιστοποίηση.

  1. Σύνδρομο Down (25 διδακτικές ώρες)

Η οποία διήρκεσε από τις 24 Νοεμβρίου 2016 έως τις 2 Μαΐου 2017 με 350 εγγεγραμμένους και 320 επιμορφούμενους οι οποίοι έλαβαν πιστοποίηση.

Κατά Μ.Ο. περί τα 370 άτομα ήταν εγγεγραμμένα σε κάθε θεματική ενότητα,

ενώ επιδόθηκαν συνολικά περί τις 920 Πιστοποιήσεις και στις 3 Θεματικές Ενότητες (χωρίς να προσμετρώνται οι συνολικές).

Η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς και γονείς για την αθρόα συμμετοχή τους στα Σεμινάρια καθώς και όλους τους συντελεστές για την πανθομολογούμενη επιτυχία του εγχειρήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησαν η Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ελένη Δοξακάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του Σεμιναρίου καθώς και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος και Εισηγητής του Σεμιναρίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης. Τους Τίτλους Πιστοποίησης του Σεμιναρίου απένειμαν ενδεικτικά ο Σεβασμιώτατος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββας Μελισσόπουλος, ο π. Απόστολος Καβαλιώτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης κ. Αναστάσιος Βρένος καθώς και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο οποίος υπήρξε και ο σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως με τα λοιπά μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου επέδωσε συμβολικό δώρο στον Εισηγητή του Σεμιναρίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Καβαλιώτη και προέτεινε συνέχεια αυτής της προσπάθειας, από την οποία ήδη έχει σχηματιστεί ένας φορέας λειτουργίας σεμιναρίων, ο οποίος και στο μέλλον θα  δραστηριοποιηθεί επ΄ωφελεία της εκπαιδευτικής κοινότητος, καθηγητών, μαθητών και γονέων. Συμβολικό δώρο επέδωσε στον π. Απόστολο εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεολόγων Ξάνθης ο Πρόεδρος αυτού κ. Αναστάσιος Βρένος.

[envira-gallery id=”30215″]