Την αγανάκτηση των οδηγών και συνεχή κορναρίσματα προκαλεί όλο και περισσότερο, η συνήθεια αρκετών οδηγών να κλείνουν τη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του πιο κεντρικού δρόμου της Ξάνθης, στο πιο πολυσύχναστο φανάρι της πόλης. 

Το φαινόμενο με τους “αναίσθητους” που κλείνουν την οδό 28ης Οκτωβρίου για να κάνουν τα ψώνια τους ή κάποιες δουλειές τους, αρχίζει να γίνεται καθεστώς και πάλι. Ειδικά σε ώρες μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής όπως την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των σχολικών μονάδων ή σε ώρες απογευματινής λειτουργίας των καταστημάτων η κάθε Σάββατο,  το πρόβλημα είναι οξύ.

Μποτιλιάρισμα και στις κάθετες οδούς

Το μποτιλιάρισμα που προκαλείται στην οδό 28ης Οκτωβρίου φτάνει τα εκατοντάδες μέτρα ενώ για τον ίδιο λόγο, “φρακάρουν” και αρκετοί κάθετοι οδοί και κυρίως η οδός Αν. Θράκης. Οι οδηγοί απορούν με την αναισθησία κάποιων που θεωρούν φυσιολογικό να κλείνουν μια ολόκληρη λωρίδα και να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι στα λίγα λεπτά που κλείνουν το δρόμο, δεν προλαβαίνει κάποιος να ειδοποιήσει την Τροχαία.

Τα κορναρίσματα έγιναν έντονα της τελευταίες μέρες, που η οδός Κουγιουμτζόγλου έκλεινε παροδικά για έργα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διαταράσσεται και στις παράλληλες οδούς. Προφανώς η απάθεια είναι ένα σημαντικό προσόν, όπως δείχνει η φωτογραφία που έστειλε στο xanthi2.gr, αναγνώστης.