Πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην Ξάνθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα badminton με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τόσο από αθλητές αλλά και από θεατές που προσήλθαν στο δημοτικό στάδιο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ» στην Ξάνθη την Κυριακή 28-5-2017.

Το πρωτάθλημα αφορούσε την κατηγορία υ13 δηλ. παιδιά μέχρι 1η γυμνασίου και συμμετείχαν 102 αθλητές και αθλήτριες από όλη τη Β. Ελλάδα ! Στην έναρξη των αγώνων απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού κα Αλεξία Γκιρτζίκη την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξή της στο σύλλογο μας και στο άθλημά μας και κατ’ επέκταση το δήμο Ξάνθης για την παραχώρηση του γηπέδου.

Η διοργάνωση ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές και φυσικά στους αθλητές ,προπονητές και γονείς που ήρθαν από διάφορα μέρη από όλη τη Β. Ελλάδα. Σε αυτό συνέβαλαν πολλά μέλη από το τμήμα ενηλίκων της ομάδας και γονείς αθλητών, αλλά και οι χορηγοί μας που χωρίς αυτούς οι αγώνες θα ήταν πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν . Αναμφίβολα, η διοργάνωση ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο τεστ που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον στην πόλη μας. Πολύ καλή εντύπωση άφησε και η πρωτοβουλία για μια ξενάγηση στην πόλη την προηγούμενη μέρα των αγώνων, στους αθλητές και τους γονείς τους .

Ο ΑΡΙΩΝ είχε μαζική παρουσία στους αγώνες-από τις πολυπληθέστερες ομάδες- με 18 αθλητές και αθλήτριες και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση κατάφεραν νίκες που τους έβαλαν στα κυρίως σχήματα των αγωνισμάτων τους, που τους δίνουν σημαντικά βαθμολογικά οφέλη για την συνεχεία κάτι που θα «ρευστοποιηθεί» αγωνιστικά την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά οι αθλητές του ΑΡΙΩΝ και οι θέσεις που κατέλαβαν :

ΑΓΟΡΙΑ

Δαμιανίδης Βασίλης 16αδα στο απλό και 8αδα στο διπλό.
Ταχτσίδης Άκης 16αδα στο απλό και 8αδα στο διπλό μικτό.
Κοντομήτρος Κων/νος στους 32 στο απλό και 8αδα στο διπλό.
Ορέστης Παπαδόπουλος 16αδα στο απλό και στο διπλό.
Αλεξιαδης Στυλιανος στους 32 στο απλό και 16αδα στο διπλό.
Γιάννης Μεθημάκης 2ος γύρος στα προκριματικά του απλού και 16αδα στο διπλό.
Καργίδης Ευγένιος 2ος γύρος στα προκριματικά του απλού και στο διπλό.
Καψάλης Χρίστος 1ος γύρος προκριματικών απλό και 2ος στο διπλό.
Βεργίδης Νίκος 1ος γύρος προκριματικών απλό και διπλό.
Χατζίδης Γεώργιος 1ος γύρος προκριματικών απλό και διπλό.
Δήμογλου Μιχάλης 1ος γύρος προκριματικών απλό και διπλό.
Δήμογλου Δημήτρης 1ος γύρος προκριματικών απλό και διπλό.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Γρηγοριάδου Ιωάννα 8άδα στο διπλό μικτό και 1ος γύρος προκριματικών απλό .
Γιαννούδη Αγγελικη 8άδα στο διπλό στους 32 στο απλό .
Τσιλιγγίρη Θένια στους 32 στο απλό και 16αδα στο διπλό .
Θέμιδα Ράλλη 16άδα στο διπλό και στους 32 στο απλό.
Ιμαμίδου Μαρία 16άδα στο διπλό και 1ος γύρος προκριματικών απλό .
Φάκα Μάρθα 16άδα στο διπλό και 1ος γύρος προκριματικών απλό .

Η αγωνιστική αυλαία θα πέσει στις 10 – 6- 17 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όπου θα γίνει το πανελλήνιο πρωτάθλημα υ11 στο οποίο θα δώσουν το παρών αρκετοί από τους ποιο πάνω αθλητές, αφού η κατηγορία στην οποία αγωνίζονται κανονικά , είναι μικρότερη από αυτήν που αγωνίστηκαν την Κυριακή. Αυτό δείχνει ότι το badminton στην πόλη μας και το τμήμα του ΑΡΙΩΝΑ βρίσκεται στην αρχή και έχει να δώσει πολλά ακόμα στον αθλητισμό της πόλης! Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες των αγώνων.