Εκδήλωση στην Ξάνθη για την 100ή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης διοργανώνει την Παρασκευή 2 Ιούνη, στις 6:00 μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ της Πολυτεχνικής Σχολή το ΚΚΕ(μ-λ)

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

Η επανάσταση του Οκτώβρη το 1917 στη Ρωσία απέδειξε ότι η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Μπορούν να ζήσουν χωρίς αφέντες πάνω από το κεφάλι τους. Παράλληλα άνοιξε το δρόμο σε ένα τεράστιο κίνημα που έφερε τους λαούς στο προσκήνιο, με νίκες και κατακτήσεις, οι οποίες σήμερα αναιρούνται με ραγδαίους ρυθμούς από το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, ακριβώς επειδή αυτή η πρώτη επαναστατική έφοδος υποχώρησε και ηττήθηκε.

100 χρόνια μετά τη νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης, η εργατική τάξη και το σύνολο των εργαζόμενων μαζών βρίσκονται ξανά σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και μπροστά σε μεγάλους κινδύνους. Η εκ νέου συγκρότηση της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος, με κριτική αποτίμηση του παρελθόντος, αλλά με την ματιά προς το μέλλον, αναδεικνύεται σαν μέγιστη αναγκαιότητα.

Η πορεία αυτής της ανασυγκρότησης θα κρίνει και θα κρίνεται από την πορεία των αντιστάσεων του σήμερα ενάντια στην επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού. Σ’ αυτές τις αντιστάσεις, στην υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, θα γεννηθούν τα υλικά που απαιτεί η εποχή μας για τους νέους νικηφόρους σταθμούς που είναι εφικτοί και αξίζουν στην εργατική τάξη και στον κόσμο της δουλειάς.

Το ΚΚΕ(μ-λ) συνεχίζοντας τον πανελλαδικό κύκλο εκδηλώσεων για την Οκτωβριανή επανάσταση, που θα καταλήξει στη διεθνή συνάντηση-εκδήλωση το Νοέμβρη στην Αθήνα, διοργανώνει: