Δύο μαθητές από τον Πολύσιτο και τα Άβδηρα κέρδισαν την πρώτη και την τρίτη θέση σε διαγωνισμό ορθογραφίας που έγινε στην Καβάλα με τίτλο “Μάχες λέξεων 2017”. 

Ο Δήμαρχος Αβδήρων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως  “νιώθει χαρά και υπερηφάνεια για τη συμμετοχή και τη διάκριση των δύο μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αβδήρων, Κωνσταντίνο Φυλακτάκη της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου και Ευστράτιο Ιωαννίδη της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, για την κατάκτηση της 1ης και 3ης θέσης αντίστοιχα στο διαγωνισμό ορθογραφίας με τίτλο «Μάχες Λέξεων 2017».

Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετείχαν πάνω από 150 μαθητές από τις δύο μεγαλύτερες τάξεις των δημοτικών σχολείων Καβάλας και Ξάνθης.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη σωστή ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους για την ουσιαστική τους αρωγή στην πρόοδο των παιδιών. Τους εύχεται να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την αξιέπαινη προσπάθειά τους, ώστε να πετύχουν ανάλογες διακρίσεις στις επόμενες προκλήσεις της ζωής τους. Μετά από τέτοιες επιτυχίες από τους μαθητές μας, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της χώρας μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία.”