Μια ασυνήθιστη επιλογή έκανε ο Ξανθιώτης Αξιωματικός του Λιμενικού Δημήτρης Συμεωνίδης. 

Αν και βρίσκεται σε μια θέση αυξημένης ευθύνης, όπως αυτή του Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης με περιοχή ευθύνης όλο το Θρακικό Πέλαγος, και με αξιόλογες προοπτικές για την καριέρα του, επέλεξε να παραιτηθεί από το Λιμενικό Σώμα και ορκίστηκε Δημοτικός Υπάλληλος στη Μύκη.

Ο Δημήτρης Συμεωνίδης είχε κάνει αίτηση στο παρελθόν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σε θέση Τοπογράφου, καθώς παράλληλα με την καριέρα του είχε αποκτήσει και το πτυχίο του Τοπογράφου Μηχανικού.

Ο διαγωνισμός παρέμενε στάσιμος αλλά μετά το “ξεπάγωμα” των παλιών διαγωνισμών έπρεπε να επιλέξει αν θα διατηρήσει τη θέση του ή θα αποδεχτεί τη θέση στο Δήμο Μύκης. Τελικά, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του, επέλεξε να παραιτηθεί από το Λιμενικό Σώμα και ήδη ορκίστηκε στο Δήμο Μύκης, παρουσία του Δημάρχου Καπζά Τζεμήλ.

Ο Δημήτρης Συμεωνίδης, ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και με καταγωγή από την περιοχή της ΔΕ Σταυρούπολης, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στο Υπολιμεναρχείο του Λάγους και, με βάση την εξέλιξή του οι θέσεις υψηλής ευθύνης που απαιτεί ο βαθμός του θα τον κρατούσαν διαρκώς σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Έτσι θα αξιοποιήσει το δεύτερο πτυχίο του και θα εργαστεί στην Αυτοδιοίκηση ενώ ο Δήμος Μύκης έχει πλέον στο δυναμικό του έναν πρώην Λιμενάρχη !