Το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα»  σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την συμμετοχή  του Δήμου Ξάνθης και το κατάστημα «SARIKOS BIKES» διοργάνωσαν για έκτη χρονιά τον ποδηλατικό Αγώνα αντοχής δρόμου   Rodopi – Nestos Open Bike Festival,  την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από τις εξής κατηγορίες: Ανδρών 98χλμ, Εφήβων 98 χλμ, Παίδων 51 χλμ , Γυναικών 51 χλμ  και Οpen 51 χλμ.   με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία της Σταυρούπολης. Οι αθλητές αγωνίστηκαν διασχίζοντας τον ορεινό όγκο του νομού, περνώντας από τα χωριά Δαφνώνα, Σταυροχώρι, Δρυμιά, Παρανέστι, Καρυόφυτο, Λειβαδίτη, Δασικό Χωριό Ερύμανθου και Λυκοδρόμιο στην μεγάλη διαδρομή ενώ στην μικρή από την πλατεία της Σταυρούπολης και μέσω τω οικισμών Δαφνώνα, Σταυροχώρι, Δριμιά, Παρανέστι, Δαφνώνα.

Σε όλες τις κατηγορίες υπήρξε προεκκίνηση  μέχρι το χωριό Σταυροχώρι (14χλμ).

Θα θέλαμε να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι οι προδιαγραφές ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και οι αθλητές συνοδεύονταν από 17 μοτοσυκλέτες.  Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, μεγάλο ανταγωνισμό, δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε κάποια σημεία, προκαλώντας κάποιες μικροπτώσεις, που όμως αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι συμμετέχοντες παρά τις προβλέψεις για βροχοπτώσεις έφτασαν σε αριθμό τους 106, με ποδηλάτες που αντιπροσώπευαν ομάδες και συλλόγους από όλη τη Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Τελικά τερματισμό κατάφεραν περίπου 90 αθλητές.

Στη μεγάλη διαδρομή Και στην κατηγορία ανδρών   τις πρώτες θέσεις πήραν

1 58 ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ Α.Σ. 1000 ΔΕΝΤΡΑ
2 60 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ Π.Σ. ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ
3 68 ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α.Σ. 1000 ΔΕΝΤΡΑ
4 63 ΠΑΣΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ
5 67 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π.Σ. ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ

Στην μικρή διαδρομή τις πρώτες θέσεις πήραν

1 128 ΛΕΚΟΒΙΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ
2 100 ΡΟΖΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ  
3 132 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Π.Ο. ΒΕΛΟΣ BOTTECCHIA
4 125 ΛΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΡΑΣ ΒΡΗ
5 122 ΓΚΟΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ

 

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του αγώνα  Γρηγόρη μικρογεύματα  , Μπεμπεκίδη Candy Snack ,  Αυγοδιατροφική Α.Ε. ,Κοντογιαννίδη Γεύσεις , Επιπλοποιία Τσάπαρη , το εστιατόριο Χαϊντού  στο δασικό Χωριό , το ξενοδοχείο Νέμεσις  ,τους μηχανοκινήτους εθελοντές από την Λέσχη Πολυμήχανοι ,και την αντιπροσωπία KTM Αφοι Καρανικολάου , την  Διασωστική ομάδα ΟΔΙΑΚ και τον Γιατρό του αγώνα Σιδηρόπουλο Παναγιώτη και τέλος την φωνή της διοργάνωσης Τάτσιου Ελένη .

Η άρτια διοργάνωση και φιλοξενία, το πλήθος εθελοντών και επισκεπτών και το μοναδικό ανάγλυφο της περιοχής, πρόσφεραν ιδανικές συνθήκες για τον αγώνα, με αποτέλεσμα όλοι οι αθλητές και οι συνοδοί τους να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογος Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα»  επιβεβαιώνει το σλόγκαν:

«ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΤΟ ΜΑΙΟ».

Ο Σύλλογός μας, ανανεώνει το ποδηλατικό του ραντεβού στις 2 Ιουλίου 2017, στον 2ο Διασυλλογικό Αγώνα Βουνού Ερύμανθος Ξάνθης στο Δασικό χωριό, για ακόμη μία μαγευτική και ξεχωριστή διαδρομή με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.