Την περίπτωση να επεκταθεί το πρόγραμμα “Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση των Μόνιμων Κατοίκων Απομακρυσμένων Περιοχών στους Ελληνικούς Σταθμούς Ελεύθερης Λήψης” στους νομούς Δράμας και Καβάλας μελετά η Κυβέρνηση
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αναφέρει ότι το Υπουργείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει το πρόγραμμα παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που έχουν εξασφαλιστεί.

Παράλληλα σημειώνει ότι οι Νομοί Ξάνθης-Ροδόπης-Έβρου καθώς και κάποιες νησιωτικές περιοχές κρίθηκε ότι είχαν τα πλέον σοβαρά προβλήματα σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και για αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη Θράκη.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός Ν. Παππάς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή Α. Μ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναζητεί πόρους για την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους νομους ενώ αντίστοιχη απάντηση έχει δώσει και σε ερώτηση που έχει καταθέσει για το θέμα, ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη.

Η απάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

PAPAS GIA DORYFORIKA