Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης αναφέρει:

29Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζωρζ Κλεμανσώ, 1841-1929, δήλωνε σε ένα απόφθεγμά του ότι «είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίζεις τον πόλεμο παρά την ειρήνη». Οι μαχητικοί δάσκαλοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης Σταύρος Ράικος και Ευαγγελία Καράμπελα απέδειξαν πως αυτό δεν ισχύει για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Παρά τη βροχή, ζωντάνεψαν στην Πλατεία Δημοκρατίας μία αλήθεια που ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ. είχε διακηρύξει ο φιλόσοφος Πλάτων λέγοντας ότι «Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται». Ο παπούς Αριστοφάνης δεν θα άφηνε να διαλάθει της προσοχής του ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και μας παρέδωσε το έργο του Πλούτος. Λόγος, μουσική, κίνηση δένουν καταπληκτικά στην παράσταση του σχολείου που θα ανεβάσει το έργο στο Δημοτικό μας Αμφιθέατρο την Παρασκευή 2 Ιούνη. Φυσικά, θα είναι απεριόριστη η χαρά μας, αν μπορέσουν να είναι παρόντες και στην επανάληψη της εκδήλωσης με αφορμή τη δράση «Να σκέφτεσαι τους Άλλους».

Η επανάληψη, παρά τη μεγάλη προσέλευση Ξανθιωτών στο χώρο όπου εκτέθηκαν δημιουργίες των μαθητών των δημοτικών και νηπιαγωγείων της Πόλης μας, κατέστη αναγκαία γιατί, λόγω της βροχής το πρωί του Σαββάτου, παραλείφθηκε το καλλιτεχνικό μέρος (προβολές, απαγγελίες, τραγούδια) αλλά και οι απονομές που είχαν προβλεφθεί.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης (μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. που διανύει ήδη το 62ο έτος από την ίδρυσή της), θέλει να εκφράσει τις βαθύτατες ευχαριστίες τις δικές της και των συνδιοργανωτών όπως ο Διδασκαλικός Σύλλογος και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων της Ξάνθης σε όσους συνέδραμαν στην πρωτοβουλία με τίτλο «ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ», μια ιδέα η οποία βασίζεται στο ποίημα του Παλαιστινίου αγωνιστή ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς (1942-2008), ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Άραβες ποιητές.

Το ραντεβού με τη νεολαία, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς ανανεώθηκε για την Πέμπτη 1η Ιούνη 2017 στις 8 η ώρα το βραδάκι.