Μετά από πρόσκληση του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης η θεατρική μαθητική ομάδα του 8ου Γ/σιου παρευρέθηκε στην Γενισέα όπου και έδωσε με επιτυχία την παράσταση «Μονόλογοι στο Αιγαίο».

Πρόκειται για μια αξιόλογη μαθητική πρωτοβουλία ενταγμένη στο «Πανελλήνιο θέατρο για την εκπαίδευση», που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα που έδωσε τον περασμένο μήνα στο θέατρο Μονής Λαζαριστών στην Θεσ/νίκη. Το θεατρικό δρώμενο διάρκειας 10΄ σκηνοθέτησαν οι καθηγήτριες κυρίες Δαμιανάκη και Ηλιάδη και αναφέρεται σε αληθινές ιστορίες ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που πέρασαν από την Ελλάδα. Με πολλά μηνύματα για τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα και δυνατές συγκινήσεις.

Ο Δ/ντης του ΕΕΕΕΚ Ψωμακέλης Κ. τόνισε την αναγκαιότητα παρόμοιων εκπαιδευτικών δράσεων και έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγητές για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εμπλουτίζουμε τις παραστάσεις και εμπειρίες που προσφέρουμε καθημερινά στους μαθητές μας και χαιρόμαστε διπλά όταν υποδεχόμαστε στο σχολείο τέτοιου είδους ποιοτικές πρωτοβουλίες»…σημείωσε ο κ. Ψωμακέλης και συνέχισε : «Είναι χαρά για τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης η συναναστροφή και ανταλλαγή επισκέψεων με άλλα σχολεία»

Η εκδήλωση έκλεισε με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ να προσφέρουν αναμνηστικά γλαστράκια από τα θερμοκήπια και εργαστήρια του σχ. συγκροτήματος, στους πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης