Αντιδράσεις προκάλεσε σε μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία η ομιλία του Βουλευτή Στάθη Γιαννακίδη, που συμμετέχει στις εργασίες της.

Ο Βουλευτής Ξάνθης αναφέρθηκε στην πορεία του Ερίκος Ντυνάν από την ανέγερση μέχρι την ιδιωτικοποίησή του καθώς και τα αδικήματα για τα οποία διώκεται ο Ανδρέας  Μαρτίνης (παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ύψους εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, απιστία για εκπτώσεις 60-100% σε VIP πολιτικά πρόσωπα).

Άφησε αιχμές για 320.000 ευρώ που πήγαιναν από το Νοσοκομείο στην κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη για τις δημόσιες σχέσεις του “Ερίκος Ντυνάν”, αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις από συναδέλφους του της ΝΔ. Ο Σ. Γιαννακίδης απάντησε ότι παραθέτει στοιχεία που μπορεί να βρει κανείς με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον τρόπο της ιδιωτικοποίησης του Ερίκος Ντυνάν και τα διλήμματα που τέθηκαν, όπως κατ’αντιστοιχία συνέβη στα συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης, όπως είπε.

Η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και επικεντρώνεται στη φαρμακευτική δαπάνη, στο Ερίκος Ντυνάν, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Νovartis.