Ανακοίνωση εναντίον του προγράμματος δορυφορικών δεκτών στην ορεινή περιοχή απέστειλε στα ΜΜΕ ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγκενέ. Αφήνοντας ασχολίαστο το γεγονός ότι ήρθαν δύο διαφορετικά έγγραφα με το ίδιο περιεχόμενο και διαφορετικούς συντάκτες και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα επιχειρήματα εμφανίστηκαν ξανά με άλλη μορφή πριν λίγο καιρό , ας μείνουμε στην ουσία. 

Η ουσία περιέχει δύο σημαντικές επισημάνσεις. Η πρώτη είναι ότι όλα αυτά τα προβλήματα προέρχονται από την αποικιοκρατική σύμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης που παρέδωσε έναντι ευτελούς τιμήματος στη Digea το τηλεοπτικό μονοπώλιο της χώρας απαλλάσσοντάς την από την υποχρέωση να καλύπτει τις δύσβατες περιοχές, χρεώνοντας τις τοπικές κοινωνίες και τους πόρους της αυτοδιοίκησης με αυτό το κόστος !

Το δεύτερο είναι ότι όσες τεχνικές υποδείξεις και αν κάνει κανείς για όσα θα μπορούσαν να γίνουν, όσο καλές και να είναι οι προθέσεις ένα είναι γνωστό και αποδεδειγμένο εδώ και πολλές δεκαετίες: Ότι ποτέ και με κανένα τρόπο η ορεινή περιοχή της Ξάνθης δεν καλύφθηκε επαρκώς με επίγειο σύστημα εκπομπής. Αν λοιπόν ήταν εφικτό κάποιος να καλύψει με επίγειους πομπούς την ορεινή περιοχή γιατί ποτέ δεν κατάφεραν να δουν τους ελληνικούς σταθμούς στα μισά χωριά;

Και αν υπάρχει ένα ερώτημα είναι ποιος φρόντιζε να προκαλεί φθορές σε αρκετούς επίγειους πομπούς και πόσο κόστιζε το “ράβε-ξήλωνε” στην ελληνική πολιτεία, εφόσον τίθεται και θέμα οικονομικό; Στο δορυφόρο πάντως κανείς δεν έχει πρόσβαση για να προξενήσει ζημιά… Για την ώρα το μείζον είναι αν οι Δήμοι στηρίζουν ή σαμποτάρουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως έχει καταγγελθεί.

Η επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου έτυχε της ομόθυμης καταδίκης όλων των πολιτικών δυνάμεων και, λογικά θα έπρεπε να σταματήσει εκεί. Από το σημείο εκείνο βέβαια μέχρι να επιχειρείται να γίνει πολιτική σπέκουλα με τη λογική του “ναι μεν αλλά” μεσολαβεί ένας πολιτικός βόθρος που οφείλεται σε χυδαία μικροπολιτική ανασφάλεια. Γιατί αν θέλει κάποιος να αναζητήσει ηθικούς αυτουργούς για ο,τιδήποτε συμβαίνει όλοι οι πολιτικοί χώροι θα νιώσουν ιδιαίτερα άβολα.

Σπέκουλα βέβαια γίνεται και από την ανάποδη καθώς με όσα συμβολίζει ο πρώην τραπεζίτης και πρώην Πρωθυπουργός αρκετοί ξεχασμένοι επιχείρησαν να βγουν από την αφάνεια. Και επειδή ζούμε στο 2017 και όχι στο 2002, οι ευαίσθητοι με την τρομοκρατία θα έπρεπε προηγουμένως να έχουν ενοχληθεί από την ωμή πολιτική βία που μαχαιρώνει ανυποψίαστους στο δρόμο και δέρνει συμπολίτες μας μέσα στην κεντρική πλατεία. Αλλά εκεί, πολλοί λαλίστατοι κατά καιρούς, κρύφτηκαν όταν κλήθηκαν να πάρουν θέση…