Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δέχθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο γραφείο του την επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) κ. Αντώνη Αυγερινού, ο οποίος συνοδευόταν από την Τομεάρχη Νοσηλευτικής Παρασκευή Φελέκη και την Προϊσταμένη του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας  ΕΕΣ  Αρετή Κεντιστού, καθώς και τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ  Πασχάλη Αποστολίδη και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας  Μαρία Λεοντάρη. Επίσης, συμμετείχαν από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ξάνθης η Πρόεδρος  Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου,  οι Αντιπρόεδροι, Στέφανος Σπάρταλης και Νικόλαος Αβραμίδης και ο Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελλάδος  Ζεκί Μεμέτ Αλή.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του ΕΕΣ, την αλληλέγγυα εθελοντική βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και τον αγώνα που καταβάλει  για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ενώ ευχαρίστησε το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης για την συνολική του δράση στην τοπική κοινωνία.

Όπως ανέφερε, η καθημερινή προσφορά των Εθελοντών της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας, των Σαμαρειτών που στηρίζουν και επουλώνουν τις πληγές των συνανθρώπων μας, είναι άξια θαυμασμού και στήριξης από όλους μας.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Αυγερινός ευχαρίστησε τον κ. Δημαρχόπουλο για την στήριξη που παρέχει ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα σε όλα τα επίπεδα και επαίνεσε το έργο που επιτελείται στον κοινωνικό τομέα από το Δήμο Ξάνθης. Παράλληλα, ενημέρωσε για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο ΕΕΣ, καθώς και για το πρόγραμμα «προΣFΕΕρουμε» το οποίο είναι σε εξέλιξη.