Αρκετοί είναι οι Ξανθιώτες που συμμετέχουν ήδη στις μισθώσεις ακινήτων τύπου BNB.

Εξερευνώντας κανείς στη μηχανή αναζήτησης του Air Bnb για την Ξάνθη εντοπίζει τουλάχιστον 20 διαμερίσματα ή δωμάτια που ενοικιάζονται με τη νέα αυτή μορφή μίσθωσης και κερδίζει συνεχώς μέρος της “πίτας” των διανυκτερεύσεων σε όλο τον πλανήτη, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Σε αυτού του είδους τις ανέπαφες μισθώσεις και συναλλαγές μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θέλει να εκμεταλλευτεί ένα επιπλωμένο ακίνητο,

Στην Ξάνθη εντοπίζονται σχετικά καλοδιατηρημένες κατοικίες, ενώ ξεχωρίζουν τα αρκετά ακίνητα στην Παλιά Πόλη, ανάμεσά τους και το φημισμένο αρχοντικό Καραμπέτση. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες είναι Ξανθιώτες που κατοικούν μακριά ή στο εξωτερικό και επιλέγουν να εκμεταλλευτούν με αυτό τον τρόπο το διαμέρισμά τους. Eπίσης ιδιοκτήτες οικοτουριστικών καταλυμάτων όπως το Κάρυον και το 916, έξω από την πόλη.

Οι τιμές στην Ξάνθη ξεκινούν από 15 ευρώ (για ένα καναπέ σε διαμέρισμα) μέχρι 130 ευρώ τη βραδιά για μια μονοκατοικία στην Παλιά Πόλη. Το ενδιαφέρον αρχίζει  σταδιακά να θερμαίνεται παρότι με τους πρόσφατους νόμους, τίθενται φορολογικοί και άλλοι περιορισμοί σε αυτή τη δραστηριότητα, που είναι ήδη αρκετά δημοφιλής στα μεγάλα αστικά κέντρα και το εξωτερικό.