Συνάντηση του συνδυασμού Κοινωνία Δημοτών μετά από κάλεσμα του επικεφαλής της παράταξης Θανάση Ξυνίδη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο “Νατάσα”, με επίθεση στη δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις που τη στηρίζουν έμμεσα, όπως κατηγορήθηκαν από τον επικεφαλής. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Βασιλούδης, Φανουράκης, Μυλωνάς, Τσαρεκτσή, Καρά Αχμέτ, ο πρώην επικεφαλής Χρίστος Πούλιος, οι παραιτηθέντες σύμβουλοι Κρίτων Καλογερής και Τιμούρ Χουσεΐνογλου, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, μέλη και υποψήφιοι της παράταξης, τα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, μέλη του Κινήματος και άλλων κινήσεων της ΔΗΣΥ και πολίτες.

Σκληρές εκφράσεις για τη δημοτική αρχή

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Θανάσης Ξυνίδης καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον της δημοτικής αρχής λέγοντας πως “Τέτοιο πάτο δεν έχει ξαναγνωρίσει ποτέ η πόλη. Υπάρχει απίστευτη διαταραχή στη δημοτική αρχή που αναζητά διαρκώς δικαιολογίες για την ανυπαρξία.”

Κατηγόρησε το Δήμαρχο ως “ανασφαλή που έχει διαλύσει τις σχέσεις αιρετών και υπηρεσιακών στο Δήμο και στο τέλος δημιουργεί την αντίληψη ότι αυτός είναι ο Δήμος τελικά, μια ομάδα 15 ανθρώπων που μοιράζονται αξιώματα και αντιμισθίες, διορίζουν τα παιδιά τους και κάνουν ρουσφέτια”.

Κριτική για Τσιακίρογλου:”Δεκανίκι του Δημαρχόπουλου, νομίζει ότι εξαγοράζει πολιτική καριέρα”

Παράλληλα έκανε λόγο και για την ανάγκη αυτοκριτικής που πρέπει να γίνει και στην παράταξη αλλά και σε άλλους χώρους που ευθύνονται για τα πολλά άκυρα και λευκά του δεύτερου γύρου των εκλογών του 2014 που οδήγησαν στην ήττα της Κοινωνίας Δημοτών υπονοώντας το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα σκληρή όμως ήταν η κριτική του στην παράταξη του ΚΚΕ και κυρίως στο Σ. Τσιακίρογλου, τον οποίο “φωτογράφισε” λέγοντας “κάποιες διασπαστικές κινήσεις του δήθεν χώρους μας εξελίχθηκαν σε δεκανίκια του Δημαρχόπουλου, που βρίσκονται σταθερά απέναντί μας στο Δημοτικό Συμβούλιο νομίζοντας ότι εξαγοράζουν -δεν ξέρω ποιες- πολιτικές καριέρες…”

Αναγκαίο το μέτωπο της αντιπολίτευσης

Εξηγώντας το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με τις άλλες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αιτιολόγησε ότι  χρειάζεται συνεργασία για να αναδειχθεί η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής καθώς ο πολυκερματισμός των παρατάξεων αφαίρεσε έδρες από την παράταξή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Κοινωνία Δημοτών ταυτίζεται με τις παρατάξεις Μπένη, Καμαρίδη, Ανταμπούφη.

Σε ότι αφορά στο λόγο της συνάντησης ανέφερε: “Το θέμα μας σήμερα  δεν είναι πώς θα κατεβούμε στις επόμενες εκλογές και ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Αλλά να πείσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να ενδιαφερθεί για το Δήμο, να μάθει τα πάντα, να δημιουργηθεί μια δομή που θα διαμορφώσεις προτάσεις και απόψεις.”

Συμμετοχική διαδικασία και το θέμα της ηγεσίας

Σύμφωνα με το πλάνο αυτό θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχής πολιτών που ενδιαφέρονται ενώ θα συσταθούν θεματικές επιτροπές που θα επιβλέπει ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Βασιλούδης και θα έχουν ως θέμα το Κυκλοφοριακό, την Καθαριότητα και τα αδέσποτα, το πράσινο, τον αθλητισμό, την Παλιά Πόλη, τον Πολιτισμό, τα Έργα και τον προγραμματισμό, τις υπηρεσίες, την Εκπαίδευση, τη συγκοινωνία, την ακίνητη περιουσία και το Δροσερό. Παράλληλα θα γίνουν αντίστοιχες ομάδες με τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομική, υπό την επίβλεψη των κατά περίπτωση μελών δημοτικών συμβούλων.

Ειδικότερα για το μείζον θέμα της ηγεσίας σημείωσε ότι “όταν θα έχει ωριμάσει η διαδικασία αυτή, θα προκύψουν και οι προτάσεις για την ηγεσία της παράταξης. Όσο πιο φρέσκια θα είναι η πολιτική μας πρόταση θα είναι και η επιλογή του προσώπου, όχι από άποψη ηλικίας αλλά από άποψη φθοράς”.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, κλειστή για τα ΜΜΕ, όπου τέθηκαν τα θέματα οργάνωσης αυτού του πλάνου, οι λεπτομέρειες, οι στόχοι και τα υπόλοιπα ερωτήματα και απορίες.

Ικανοποίηση από Ξυνίδη για τη συμμετοχή

Στις δηλώσεις του ο Θανάσης Ξυνίδης αναφέρθηκε στο πλάνο αυτό για τη διαμόρφωση θέσεων και κάλεσε τους νέους να πάρουν μέρος σε αυτή την προσπάθεια. Εξέφρασε, παράλληλα, την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των μελών στη συνάντηση, που διέψευσαν τους φόβους του για απογοήτευση που θα μπορούσε να προκαλέσει η κατάσταση στο Δήμο.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/324297444″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[envira-gallery id=”29400″]